Författaren Ari Behn, 46, och norska prinsessan Märtha Louise, 45, gick skilda vägar i augusti i fjol. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFörfattaren Ari Behn, 46, och norska prinsessan Märtha Louise, 45, gick skilda vägar i augusti i fjol. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Författaren Ari Behn, 46, och norska prinsessan Märtha Louise, 45, gick skilda vägar i augusti i fjol. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ari Behn menar att Spacey tafsade på honom i samband med Nobelfesten 2007. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNAri Behn menar att Spacey tafsade på honom i samband med Nobelfesten 2007. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ari Behn menar att Spacey tafsade på honom i samband med Nobelfesten 2007. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Spacey tog mig mellan benen – på Nobelfesten"

Publicerad

Anklagelserna om övergrepp har haglat mot skådespelarstjärnan Kevin Spacey.

Nu kommer nästa.

Ari Behn menar att Spacey tafsade på honom i samband med Nobelfesten 2007:

– Han tog mig mellan benen under bordet, säger Ari Behn till norska P4.

Författaren Ari Behn, 46, och norska prinsessan Märtha Louise, 45, gick skilda vägar i augusti i fjol. Paret hade varit gifta i 14 år – och åren innebar flera uppgifter av dignitet för den ingifta kungligheten. 

Det var just ett sådant som ledde fram till Kevin Spaceys sagda ofredande mot Ari Behn. Under tisdagen berättade författaren om sitt möte med stjärnskådespelaren – som snart övergick till ofredande. 

Det var i samband med Nobelfesten 2007 som Ari Behns och Kevin Spaceys vägar korsades och Kevin Spacey snabbt valde att gå från ord till handling. 

 

LÄS MER: Nya beskedet om "House of Cards"

 

Kevin Spacey tog "stabilt tag"

Ari Behn hävdar att Kevin Spacey tog ett ”stabilt tag” om Behns testiklar mitt under ett pågående samtal.

– Vi hade ett bra samtal och han satt vid sidan av mig. Efter fem minuter säger han: ”Hey, let’s go out and have a cigarette”, och så tar han mig mitt på bollarna under bordet, berättar Ari Behn i norska P4 under tisdagen. 

Ari Behn säger att han inte tog illa vid sig av händelsen – men att den bekräftar det problemmönster som målats upp kring skådespelaren senaste tiden. 

– Jag var svarthårig på den tiden, tio år yngre och var verkligen hans typ, säger Ari Behn.

 

LÄS MER: Kevin Spacey anklagad för nya sexuella övergrepp

 

Anklagas för övergrepp mot 14-åring

Anklagelserna om övergrepp har haglat in mot Kevin Spacey under stundande metoo-rörelse och stjärnskådespelaren har bland annat sparkats från Netflix-succén ”House of Cards”. 

Det inleddes när "Star Trek"-skådespelaren Anthony Rapp, 46, anklagade Kevin Spacey, 58, för att ha gjort sexuella närmanden mot honom – när Rapp inte var mer än 14 år gammal

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag