Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spacey bryter tystnaden – efter sexanklagelserna

Tidigare i år när Kevin Spacey stod i rätten för anklagelserna.
Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Kevin Spacey anklagades för att förgripit sig sexuellt på en 18-årig man men fallet lades ner i juli.

På lördagskvällen bröt han tystnaden – dök plötsligt upp för att läsa en dikt på ett museum i Rom.

– Ju mer skadad du är, desto större är du, läste stjärnan inför ett 50-tal besökare.

Under metoo anklagades skådespelaren Kevin Spacey för flera fall av sexuella övergrepp. Sedan hösten 2017 har skådespelaren varit upp i rätten flera vändor – och förlorat jobb.

I juli meddelade åklagare att ytterligare ett fall mot stjärnan läggs ned. Spacey var anklagad för att under 2016, på en bar i Massachusetts, ha begått ett sexuellt övergrepp mot en 18-årig man. Enligt åtalet förde skådespelaren in sin hand innanför tonåringens byxor. 

Kevin Spacey själv har inte talat öppet kring anklagelserna sedan dess han bett om ursäkt för dem och kommit ut som homosexuell, förutom i en kryptisk video där han framträdde som en av blandning av sig själv och karaktären Frank Underwood från ”House of cards”.

Annonserades inte

Nu har han åter framträtt i offentligheten. På lördagen överraskade han besökarna på museet Museo Nazionale Romano i Rom.

Enligt AP var hans besök inte annonserat i förväg. Museet hade bara meddelat att en tvåfaldig Oscarvinnare skulle läsa en dikt av poeten Gabriele Tinti.

Kevin Spacey framförde dikten ”The boxer” som handlar om en nedgången och ensam boxare.

– Ju mer skadad du är, desto större är du. Och desto mer tom är du. De använde mig för deras underhållning, matad på snuskiga grejer. Livet var över på ett ögonblick, citerade Spacey bland annat framför publiken.

Läste två gånger

Skådespelaren fick läsa upp dikten en gång till, då fler besökare samlades, rapporterar AP.

”Alla i det lilla rummet var mållösa av Spaceys oursäktande framträdande”, skriver Daily Beasts reporter som var på plats.

Gabriele Tinti bjöd in Spacey då han enligt poeten är världens bästa skådespelare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.