Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sound of music”-stjärnan Christopher Plummer är död

Skådespelaren var mest känd från ”Sound of music”.
Foto: KANAL 5
Foto: JIM RUYMEN / STELLA PICTURES / UPI

Skådespelaren Christopher Plummer har dött, rapporterar Deadline Hollywood.

Han var mest känd för sin roll som kapten Georg Von Trapp i klassikern ”Sound of music”.

Stjärnan blev 91 år gammal.

Christopher Plummer dog stillsamt i sitt hem i Connecticut, berättar hans familj för Deadline Hollywood.

– Chris var en fantastisk man som älskade sitt jobb som på den gamla goda tiden. Han var en nationalskatt som hedrade sina kanadensiska rötter, säger vännen Lou Pitt till tidningen.

Han var mest känd för sin roll som kapten Georg Von Trapp i klassikern ”Sound of music”.

Christopher Plummer föddes i Montreal och när han började sin karriär som scen- och radioarbetare pratade han både engelska och franska. 

Han har spelat i många hyllade pjäser på Broadway i New York och West End i London. Han filmdebuterade i ”Född till stjärna” år 1958. Han anses vara en mycket respekterad och skicklig Shakespeareaktör. 82 år gammal blev Plummer den äldste skådespelare någonsin att vinna en Oscar för bästa manliga biroll i Beginners från 2011. Han nominerades till en Oscar för ”All The Money In The World” som regisserades av Ridley Scott. Han har även vunnit bland annat Tony Awards.

”Christopher Plummer trollband publiken i generationer i minnesvärda roller från kapten von Trapp i 'The Sound of Music' till Harlan Thrombey i 'Knives Out'” skriver Oscarsjuryns officiella konto på Instagram.


https://www.instagram.com/p/CK67NZGFJqE/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.