Hasse Alfredson och Tage Danielsson vid Göta Lejon 1985. Foto: / STELLA PICTURES REPORTAGEFOTOHasse Alfredson och Tage Danielsson vid Göta Lejon 1985. Foto: / STELLA PICTURES REPORTAGEFOTO
Hasse Alfredson och Tage Danielsson vid Göta Lejon 1985. Foto: / STELLA PICTURES REPORTAGEFOTO
Hasse Alfredson begravs på Tage Danielssons dödsdag. Foto: PIERRE BJÖRK / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLABHasse Alfredson begravs på Tage Danielssons dödsdag. Foto: PIERRE BJÖRK / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Hasse Alfredson begravs på Tage Danielssons dödsdag. Foto: PIERRE BJÖRK / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Foto: RT / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ 514 / IBL / IBLABHasse Alfredson och Tage Danielsson. Foto: RT / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ 514 / IBL / IBLAB
Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Foto: RT / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ 514 / IBL / IBLAB

Sorgliga detaljen på Alfredsons begravning

Publicerad

Hasse Alfredson förs till sin sista vila under fredagen - på Tage Danielssons dödsdag.

På plats i kapellet är Alfredsons familj och vänner, som säger farväl till komikerlegendaren.

– Sällan är ord så otillräckliga som i dag, säger officianten Pia Kristoffersson under begravningen.

Hasse Alfredson gick bort 10 september i år, 86 år gammal. I dag förs han till sin sista vila, när han begravs på Skogskyrkogården efter en öppen ceremoni.

Officianten Pia Kristoffersson håller i begravningen och börjar begravningen med att berätta att Hasse Alfredson begravs på vännen Tage Danielssons dödsdag.

– Sällan är ord så otillräckliga som i dag, säger officianten Pia Kristoffersson under begravningen.

 

LÄS MER: Hasse Alfredsons sista hälsning till svenska folket

 

Vännerna sörjer Hasse Alfredson

 

LÄS MER: Hasse Alfredson är död

 

Begravningsprogrammet står det vilka låtar som kommer framföras på begravningen. Begravningen inleds med låten "Håll mitt hjärta". Efter några inledande ord uppträder Svante Thuresson med Hasse Alfredsons "I want to be part of your dreams".

Mellan minnesorden under begravningen spelas också "Längtans blomma är störst på håll", "En mun är hälften av en kyss" och "Öl", framförda av bland andra Tommy Körberg och Svante Thuresson.

Skådespelaren Grynet Molvig försöker trösta sig med Hasse Alfredsons ord.

– Jag försöker använda mig av Hasses ord om att dö bara är adjö en smula, men just ni är det svårt. Men det är viktigt att ta med sig hans ord om att slåss för glädjen nu, säger hon till Expressen innan begravningen.

På plats på begravningen är Hasse Alfredsons familj, och sörjande vänner som Marie-Louise Ekman, Vicky von den Lancken, Carl-Jan Granqvist, Owe Thörnqvist, Hanna Stjärne, Cilla Benkö, Lill Lindfors och Peter Dalle.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag