"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle. Foto: Niklas Henrikczon"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle. Foto: Niklas Henrikczon
"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle. Foto: Niklas Henrikczon
Motörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer. Foto: Emilia OlofssonMotörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer. Foto: Emilia Olofsson
Motörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer. Foto: Emilia Olofsson
Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / TtFoto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt
 Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt

Sorgen efter Lemmys död: "Det är så synd"

Publicerad

Beskedet om Motörheads Lemmy Kilmisters död skakade världen.

Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna sångaren.

– Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, säger Kicken, trummis i The Poodles.

Motörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer – ett sjukdomsbesked han fick endast två dagar innan han gick bort. Rockikonen blev 70 år gammal.

Beskedet skakade världen och världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna Motörheadsångaren.

Lemmy Kilmister - "Rockens pappa"

Christian "Kicken" Lundqvist, trummis i The Poodles, säger att hans tankar främst går till Lemmys anhöriga.

– Han är en legend. Det är Ozzy och Lemmy. Han är ju Rockens pappa. Men det som känns tyngst är att tänka på hur hans familj har det just nu. Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, han är ett sådant original. Någonstans tänkte man ändå att han skulle bli 100 år, att det var den där jävla cancern som fick sista ordet, igen. Samtidigt, han har rockat ända in i slutet, säger Kicken.

 

LÄS MER: Motörhead lägger ned – efter Lemmys död

 

Roxette: "En av de coola"

Även Dregen, som turnerat med Motörhead, hyllar sångaren.

"Kungen är borta. Vila i frid mr Lemmy Kilmister. Du kommer vara saknad. Jag kan inte riktigt säga att vi var nära vänner, men vi hängde och hade härliga stunder och turnéer tillsammans", skriver han på sin Facebooksida.

"Vi ses på andra sidan", avslutar han.

Det svenska bandet Europe skriver på sin Facebooksida när beskedet precis nått dem:

"De få gånger vi träffade Lemmy var han en gentleman, inte rädd för att ge komplimanger. Vad vore världen utan denna man? Bra attityd, bra musik och helt enkelt en bra och älskvärd person".

Och det svenska bandet Roxette skriver om ett fint Motörheadminne.

"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle via Roxettes Facebooksida.

 

 

 

 

LÄS MER: Se hyllningsvideon till Lemmy Kilmister

 

Nicki Wicked: "Hade pondus"

Tomas Lindberg, sångare i Göteborgsbandet At the gates, menar att Motörhead banade väg för den svenska rockmusiken, så som den ser ut i dag.

– Det är en bedrift att bli 70 år, om man har levt det liv som Lemmy ändå levde. Men självklart är det tragiskt. Motörhead vad bandet som byggde en bro mellan hardcore, punk och metal, det var det enda hårdrocksbandet man kunde lyssna på som punkare och tvärtom. Han har betytt oerhört mycket för musiken, säger han.

Joacim Cans, sångare i Hammerfall, har träffat Lemmy Kilmister flera gånger och hade en stor respekt för sångaren.

– Han är en ikon, en legend och en av de sista sanna rockstjärnorna. Han har betytt otroligt mycket för hela genren hårdrock. Lenny var kungen av rocken i vår tid, det är ett otroligt stort tomrum som han lämnar nu, säger han.

Det svenska bandet Crucified Barbara, som turnerade tillsammans med Motörhead i Storbritannien under 2006. Nicki Wicked, trummis i bandet, minns honom som en härlig person.

– Lemmy var en väldigt härlig person. Man kände när han kom in i ett rum att han verkligen hade pondus, säger hon till TT.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag