Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sorgen efter Lemmys död: "Det är så synd"

"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle. Foto: Niklas Henrikczon
Motörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer. Foto: Emilia Olofsson
Foto: Jeon Heon-Kyun / Epa / Tt

Beskedet om Motörheads Lemmy Kilmisters död skakade världen.

Världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna sångaren.

– Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, säger Kicken, trummis i The Poodles.

Motörheads Lemmy Kilmister dog under natten till tisdagen i sviterna av en extremt aggressiv form av cancer – ett sjukdomsbesked han fick endast två dagar innan han gick bort. Rockikonen blev 70 år gammal.

Beskedet skakade världen och världsstjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx och Gene Simmons skrev om sorgen - nu sluter rocksverige upp och hyllar den avlidna Motörheadsångaren.

Lemmy Kilmister - "Rockens pappa"

Christian "Kicken" Lundqvist, trummis i The Poodles, säger att hans tankar främst går till Lemmys anhöriga.

– Han är en legend. Det är Ozzy och Lemmy. Han är ju Rockens pappa. Men det som känns tyngst är att tänka på hur hans familj har det just nu. Det kommer aldrig, aldrig någonsin komma en ny Lemmy, han är ett sådant original. Någonstans tänkte man ändå att han skulle bli 100 år, att det var den där jävla cancern som fick sista ordet, igen. Samtidigt, han har rockat ända in i slutet, säger Kicken.

 

LÄS MER: Motörhead lägger ned – efter Lemmys död

 

Roxette: "En av de coola"

Även Dregen, som turnerat med Motörhead, hyllar sångaren.

"Kungen är borta. Vila i frid mr Lemmy Kilmister. Du kommer vara saknad. Jag kan inte riktigt säga att vi var nära vänner, men vi hängde och hade härliga stunder och turnéer tillsammans", skriver han på sin Facebooksida.

"Vi ses på andra sidan", avslutar han.

Det svenska bandet Europe skriver på sin Facebooksida när beskedet precis nått dem:

"De få gånger vi träffade Lemmy var han en gentleman, inte rädd för att ge komplimanger. Vad vore världen utan denna man? Bra attityd, bra musik och helt enkelt en bra och älskvärd person".

Och det svenska bandet Roxette skriver om ett fint Motörheadminne.

"Så synd. En av de coola katterna. Ett av mina största minnen i livet utspelade sig i London 1977 när jag såg Motörhead på Roundhouse. Mina öron ringer fortfarande", skriver Per Gessle via Roxettes Facebooksida.

 

 

 

 

LÄS MER: Se hyllningsvideon till Lemmy Kilmister

 

Nicki Wicked: "Hade pondus"

Tomas Lindberg, sångare i Göteborgsbandet At the gates, menar att Motörhead banade väg för den svenska rockmusiken, så som den ser ut i dag.

– Det är en bedrift att bli 70 år, om man har levt det liv som Lemmy ändå levde. Men självklart är det tragiskt. Motörhead vad bandet som byggde en bro mellan hardcore, punk och metal, det var det enda hårdrocksbandet man kunde lyssna på som punkare och tvärtom. Han har betytt oerhört mycket för musiken, säger han.

Joacim Cans, sångare i Hammerfall, har träffat Lemmy Kilmister flera gånger och hade en stor respekt för sångaren.

– Han är en ikon, en legend och en av de sista sanna rockstjärnorna. Han har betytt otroligt mycket för hela genren hårdrock. Lenny var kungen av rocken i vår tid, det är ett otroligt stort tomrum som han lämnar nu, säger han.

Det svenska bandet Crucified Barbara, som turnerade tillsammans med Motörhead i Storbritannien under 2006. Nicki Wicked, trummis i bandet, minns honom som en härlig person.

– Lemmy var en väldigt härlig person. Man kände när han kom in i ett rum att han verkligen hade pondus, säger hon till TT.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!