Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sorgen efter Gunvald Larssons avsked

SÖRJER KOLLEGAN. Martin Beck (Peter Haber) och Oskar Bergman (Måns Nathanaelson) tvingas i "Gunvald" hantera sorgen efter Gunvald Larssons död.
Foto: C MORE
Mikael Persbrandt har gjort sitt i "Beck"-filmerna.
Foto: TV4

SPOILERVARNING: Här avslöjas hur Gunvald Larsson skrivs ut ur serien.

Mikael Persbrandt har lämnat Beck-filmserien bakom sig.

Nu berättar skådespelaren Måns Nathanaelson om det känslosamma avskedet.

– Det fanns en sorg i det, säger han.

Det var i våras som det stod klart att Mikael Persbrandt, 52, som spelat polismannen Gunvald Larsson i "Beck" sedan 1997, skrivs ur manus.

På sin officiella Facebooksida skrev Mikael Persbrandts manager att skådespelaren nu ska satsa på sin internationella karriär.

Gunvald Larsson - den hetlevrade polismannen - har varit en med folket och levererat många dramatiska scener genom åren.

I går hade avskedsfilmen, "Gunvald", premiär på C More.

"Väldigt speciellt"

Nu berättar skådespelaren Måns Nathanaelson, 39, som spelar polisen Oskar Bergman i "Beck"-filmerna, om det känslosamma avskedet.

– Det är ju väldigt speciellt, när vi spelade in begravningsscenen vid slutet där till exempel. Det blir så absurt när man tar farväl av en så älskad karaktär, säger han och fortsätter:

– Det kändes också när man spelade in, man är så van vid att spela vi som en grupp, och sedan ska en karaktär försvinna. Det kändes verkligen som att det var helt annorlunda.

Hyllar ersättaren

Han säger att det fanns en sorg i att ta farväl av Gunvald Larsson - men också att Mikael Persbrandt slutar medverka i filmerna.

– Det är jättetråkigt. Jag gillar Micke väldigt mycket, han är en grym skådespelare och det är tråkigt att han inte är med längre. Eftersom vi har gjort så många filmer ihop. Det fanns en sorg i det, både han och karaktären, säger Måns Nathanaelson.

Regissören Mårten Klingberg har tidigare berättat att beslutet om att Mikael Persbrandt skulle skrivas ur "Beck" togs långt innan varken manus eller inspelning hade blivit påbörjad.

– Hela det här dramat i "Gunvald" är skrivet som det ska vara, det är inte någon scen som har ändrats. Det är inte en sådan sista minuten-manöver som gjorts. Det bestämdes långt innan det kom ut. Det var god marginal innan vi färdigställde manus till det här, har han tidigare sagt.

I nästa film kliver "Game of thrones"-skådespelaren Kristofer Hivju, 37, in som ny polisman. Måns Nathanaelson berättar att den nya gruppen fungerade bra, trots det känslofyllda avskedet.

– Kristofer gjorde det jättebra och det kändes verkligen bra också. Vi fick skapa en ny grupp med Kristofer, och det var som en nytändning, säger skådespelaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.