Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sorgen bland kollegerna – under inspelningen av ”Bonusfamiljen”

Lill-Babs har spelat karaktären ”Gugge” i SVT:s ”Bonusfamiljen”.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson gick bort i sviterna av cancer.

"Bonusfamiljen"-inspelningarna är i sorg och man måste nu ändra i manus efter beskedet om att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort.

Inspelningarna av SVT-serien inleddes i dag – nu berättar vännen Marianne Mörck om sorgen. 

– Hon var en fantastisk människa och jag älskar henne så oerhört, säger skådespelaren Marianne Mörck.

I dag börjar inspelningarna av den tredje säsongen av ”Bonusfamiljen”. I de två tidigare säsongerna har Barbro "Lill-Babs" Svensson spelat rollen som Gugge.

Beskedet kom som en chock för kollegerna som nu som nu sörjer. Marianne Mörck spelar mot Lill-Babs i serien.

– Vi fann varandra som syskon, hon var min storasyster och det var stora famnen från början. Det finns en anledning till att hela Sverige älskade denna kvinna. Det viktigaste för henne var att göra medmänniskor lyckliga. Hon delade med sin kraft till alla. Hon kom som en solstråle in på sminket och när vi skulle filma kom hon in och sken, säger Marianne Mörck och fortsätter:

– Jag kände en sådan närhet till henne. Att få kunna skratta så mycket och sista tysta är guld värt när man jobbar tillsammans, att få tag i varandras själ. Hon var en fantastisk människa och jag älskar henne så oerhört.

Peter Zell, projektledare för SVT, säger att man i nuläget inte vet hur programmet kommer att påverkas av Barbro Svenssons bortgång.

– Nu kommer vi låta familjen ta hand om sin sorg. Men vi är väldigt glada av att fått ha med henne i serien. Hur serien påverkas av detta är för tidigt att säga i dag. Vi är oerhört ledsna och överraskade att vi förlorat en medarbetare. Hur vi går vidare får vi ta en annan dag. Men våra tankar går till familjen, säger han.

 

LÄS MER: Lill-Babs är död - blev 80 år 

 

”Vi är väldigt glada att haft med henne”

– Nu kommer vi låta familjen ta hand om sin sorg. Men vi är väldigt glada att fått ha haft med henne i serien. Hur serien påverkas av detta är för tidigt att säga i dag, säger Pontus Edgren, managing director på produktionsbolaget FLX.

Rollen som Gugge i ”Bonusfamiljen” har gjort Barbro ”Lill-Babs” Svensson, om möjligt, ännu mer folkkär. 

– Det roliga är när man kommer ut på stan och så säger folk: ”Tjena Gugge”. Det har varit jätteroligt, verkligen. Det är så många som känner igen sig, sa Barbro ”Lill-Babs” Svensson i januari.

 

LÄS MER: Lill-Babs om reaktionerna efter succén med ”Bonusfamiljen”