Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sorayas svåra relation med Tilde de Paula

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Soraya Lavasani och Tilde de Paula Eby jobbade ihop på ”Nyhetsmorgon” – och blev nära vänner med varandra.

Men nu träffas duon inte inte så ofta längre, och i en intervju med Hänt berättar Soraya om saknaden efter kollegan.

– Vi är ju väldigt nära även om vi inte ses så ofta, säger hon i intervjun.

Tilde de Paula Eby, 46, och Soraya Lavasani, 37, jobbade tidigare ihop på ”Nyhetsmorgon” – men i slutet av förra året så började Tilde i stället att jobba på det nya programmet ”Efter fem”. Det innebär att Soraya sällan får träffa henne längre.

– Vi jobbar så mycket så vi säger alltid att vi vill ses, men vi hinner nästan aldrig, säger hon i en intervju med Hänt.

Duon får i stället passa på att prata med varandra på arbetsplatsen, även fast tiden inte alltid räcker till.

– Det är klart att jag vill komma hit och pussa lite på henne när jag kan. Vi är ju väldigt nära även om vi inte ses så ofta, säger Soraya Lavasani.

Svårt att hålla kontakten

Då hon jobbar på morgnarna och Tilde de Paula Eby i stället är inne på kvällarna så ses man inte särskilt ofta i TV4-huset. Dock så försöker duon gör allt för att hålla kontakten, trots att båda ständigt försöker få ihop jobb- och familjepusslet.

– Vi messar och skickar grejer på sociala medier, och hon har alltid varit ett stort stöd för mig ända sedan jag började i den här branschen. Det är jättefint, säger Soraya Lavasani.

Dock så verkar hon inte särskilt sugen på att byta inriktning själv.

– Det är världens bästa arbetsplats, säger Soraya om ”Nyhetsmorgon”.

I 17 års tid gjorde Tilde de Paula Eby ”Nyhetsmorgon” i TV4, men i höstas valde hon att ta steget och gå vidare mot nya utmaningar. Att göra ”Nyhetsmorgon” har inneburit många tidiga morgnar, men Tilde säger att arbetsbelastningen inte var en anledning till att hon valde att gå vidare. 

– Jag skulle ha kunnat göra det tills jag går i pension, men jag har bidragit med alla tänkbara vinklar och krokar jag kan och jag kände kanske att det var dags för andra att ta över programmet och driva det åt ett nytt håll, berättade hon tidigare i en intervju med Expressen.