Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Soraya avslöjar Tildes ord – i början av karriären

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

När Soraya Lavasani började jobba inom tv stöttades hon av den mer erfarna kollegan Tilde de Paula Eby.

I en intervju med Damernas värld berättar Lavasani om vikten av att kvinnor i branschen stöttar varanda – och hyllar TV4-kollegan.

– Jag hade Tilde de Paula Eby som mentor i början av karriär och hon lyfte mig och andra kvinnor väldigt mycket, något jag verkligen har inspirerats av, säger Soaraya Lavasani i Damernas värld.

Soraya Lavasani syns på morgnarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, där hon är en av programledarna.

Men profilen är också populär på sociala medier, där hon delar med sig av livet bakom den glamourösa tv-karriären – något följaren ofta hyllar henne för.

– Det är många som hör av sig till mig och undrar hur jag kan se så fräsch och pigg ut så tidigt på morgonen i tv-rutan. Vad de kanske inte vet är att det ligger både makeupartister och stylister bakom mina looks. Därför la jag nyligen ut ett inlägg på Instagram med två bilder på hur jag såg ut med och utan tv-smink. Det fick otroligt mycket uppmärksamhet och peppande kommentarer, vilket gör mig glad, säger Soraya Lavasani i Damernas värld.

Hyllar kollegan Tilde de Paula för stödet

Nu är programledaren en av de mest rutinerade på TV4, men så har det inte alltid varit. När Soraya Lavasani började jobba inom tv fick hon hjälp av Tilde de Paula Eby, som hade jobbat längre. I Damernas värld hyllar Lavasani sin kollega för gesten.

– Jag hade Tilde de Paula Eby som mentor i början av karriär och hon lyfte mig och andra kvinnor väldigt mycket, något jag verkligen har inspirerats av och tagit med mig. Så jag har själv varit mentor till många och jag försöker alltid att svara och vara peppande när någon hör av sig till mig.

Kärleksorden till maken: ”Har förändrat mitt liv”

I ett sms till Expressen skriver Soraya Lavasani:

”Hon är en fin förebild för mig och har alltid stöttat mig sen tidigt i karriären och det har inspirerat mig till att göra likadant mot andra kvinnor i branschen. Vi ska lyfta varann tycker jag”.

En annan person som har påverkat Soraya Lavasanis liv är hennes make Ralph Lavasani, som hon nu väntar sitt andra barn med.

– Ralph har förändrat mitt liv. Jag var singel i många år och trodde inte alltid att jag skulle träffa någon, men så blev det just han. Ralph är stödet som alltid finns där, och det är en gåva att få dela livet med någon som honom, säger hon till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.