Joseph Gannasoli och John Cestelloe spelade ett kärlekspar i Sopranos.
Joseph Gannasoli och John Cestelloe spelade ett kärlekspar i Sopranos.

Sopranos-stjärna död

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. "Sopranos"-stjärnan John Costelloe är död.
Stjärnan, mest känd för tv-tittarna för rollen som Johnny Cakes, dog av en "självförvållad skottskada".
John Costelloe blev 47 år. Rollen som Jim Witowski, ”Johnny Cakes” kallad, blev hans mest kända.
I fyra avsnitt av den kultförklarade serien var Costelloe kock och hemlig gayälskare åt maffiatuffingen Vito Spatafore, spelad av Costelloes vän
Joseph Gannasoli.

Var brandman

Skådespelaren hade ett förflutet som brandman i New York och hittades i sitt hem i Brooklyn 18 december.
Polisen meddelade att dödsorsaken var en självförvållad skottskada, vilket tolkas i media som att Costelloe tog sitt eget liv.
Förutom ”Sopranos” syntes Costello i flera mindre film- och tv-roller. Han spelade en polis i ”Die Hard 2” och var med i ett avsnitt av ”I lagens namn”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag