Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända sonens överraskning – Magnus Uggla rörs till tårar

Här överraskas Magnus Uggla av sonen på födelsedagen – ”Du alltid har funnits där för mig”.
Magnus Uggla firas i ”Så mycket bättre”.Foto: TV4
Magnus Uggla får en klocka i 65-årspresent. Foto: TV4
”Jag är rörd till tårar”, säger Magnus UgglaFoto: TV4

Magnus Uggla fyller 65 år, och firas stort av vännerna i ”Så mycket bättre”.

Efter att ha överraskats med fina ord från sin medieskygga son, så blir artisten känslosam och tårögd när han får en påkostad present av de andra deltagarna.

– Det var ju fantastiskt fint, alldeles för fin present. Jag är rörd till tårar, säger Magnus Uggla i ”Så mycket bättre”.

I lördagens ”Så mycket bättre” är det Magnus Uggla som står i fokus, när de andra deltagarna bestämmer sig för att fira hans 65-årsdag.

Men en av de som hade hoppats få vara på plats kan inte vara där, och skickar i stället en hälsning.

– Jag skulle vilja läsa upp ett sms. ”Hej alla vänner och artister på ”Så mycket bättre”. Magnus, jag är verkligen ledsen att jag inte kunde komma på din födelsedag. Min doktor i London bestämde, mot min vilja, att jag inte fick resa. Sången jag hade valt att sjunga var 'Världen är din'. Jag önskar dig en glad och kärleksfull födelsedag. Från din vän och beundrare Sven-Bertil”, läser Miss Li upp från sin telefon.

Petter blir rörd när han hyllar Magnus Uggla. Foto: TV4

Låten till sonen

Låten som Sven-Bertil Taube ville tolka, ”Världen är din”, skrev Magnus Uggla från början till sin son, när sonen var i övre tonåren och kände sig vilsen. Låten blev en hit, och det slutade med att Ugglas son animerade hela musikvideon själv.

Under firandet på Gotland får Magnus Uggla plötsligt en present han inte hade väntat sig – en hälsning från sin medieskygga son.

– Jag har faktiskt väldigt blandade känslor när det kommer till den här låten. Först och främst tycker jag naturligtvis att den är fantastisk, både musik och text. Dessvärre hade jag ju oturen att behöva lyssna dag ut och dag in en hel sommar på den, i samband med att jag fick arbeta på musikvideon. När sommaren väl var över så pallade jag knappt höra på den, och även i dag har jag svårt att se videon, berättar sonen medan musikvideon visas.

Magnus Uggla och Miss Li kramas efter sonens överraskning. Foto: TV4

Sonens hyllning inför alla

Magnus Ugglas son avslutar med att tacka sin pappa för hur han har funnits där för honom.

– Detta samarbete som vi fick ha under den här perioden gav mig verkligen insikt i hur engagerad pappa kan bli i mina intressen, och hur viktigt är för honom att ställa sig bakom mig och hjälpa mig att nå mina drömmar. Så tack så jättemycket pappa, för att du alltid har funnits där för mig, och ett stort grattis på födelsedagen. Jag älskar dig.

Flera av ”Så mycket bättre deltagarna” står och snyftar när sonens hälsning är klar, och även Magnus Uggla är märkbart berörd av den oväntade hälsningen.

– Ja, det var fint. Han vägrar att vara med på bild. Han vill verkligen inte bli filmad, det är det värsta han vet. Det var rörande, säger Magnus Uggla och fortsätter:

– För mig var det så stort att han överhuvudtaget ställde upp på att prata in en hälsning. Väldigt otippat faktiskt. Då blev jag... ah.

Magnus Uggla blir tokfirad på sin 65-årsdag.Foto: TV4

Gesten rör Uggla till tårar

Men Ugglas känslomässiga bergochdalbana är inte slut där. Vid middagen får artisten fina presenter av sina vänner – bland annat en lyxig klocka.

Petter har en förklaring till varför de har valt just den klockmodellen, och inte en i guld.

– Du får ingen guldklocka, vet du varför? Man får en guldklocka när man pensionerar sig, men vi känner att du inte är redo att pensionera dig, så det får du om 20 år. Den där får du så länge, säger Petter till sin kompis.

Magnus Uggla verkar inte tycka att han förtjänar presenten riktigt, och blir tårögd.

– Det var ju fantastiskt fint, alldeles för fin present. Jag är rörd till tårar.

Expressen har sökt Magnus Uggla

Uppdraget till Uggla på födelsedagen – tvingas hålla tal på gotländska 

”Det kommer bli pinsamt” – Skratten när Uggla försöker sig på gotländska.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.