Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sonens ord om sprickan med Paul McCartney

James McCartney och Dhani Harrison
Foto: BESTIMAGE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN FAMEFLYNET FR
Mary McCartney, Paul McCartney och Stella McCartney
Foto: AXEL / STELLA PICTURES AXEL
James McCartney
Foto: CKAA/ZDS / ALL OVER PRESS WENN.COM
Paul McCartney
Foto: ARLENE RICHIE/JPISTUDIOS / STELLA PICTURES ARLENE RICHIE/JPISTUDIOS

James McCartney blev familjens svarta får – i dag har han reparerat sin trasiga relation med pappan Paul McCartney och satsar på en egen musikkarriär.

Enligt sonen uppstod en allvarlig spricka i familjen efter Linda McCartneys bortgång som varade ända till att hans far själv var nära att dö.

– Vi gled isär och hördes inte under en lång tid. Det var otroligt sorgligt, säger James McCartney i Daily Mail.

För en månad sedan publicerade Paul McCartney och John Lennons söner, James McCartney, 40, och Sean Ono Lennon, 42, en Instagram-bild som gav Beatles-fansen en rejäl flashback.

Förutom att sönerna är anmärkningsvärt lika sina fäder till det yttre, så är båda dessutom musiker. 

När James McCartney var 20 år dog hans mamma Linda McCartney i cancer. Han blev deprimerad och hamnade i ett alkohol- och drogmissbruk som varade ända upp i 30-årsålden.

Under de mörka åren uppstod en spricka mellan far och son, något som James McCartney har talat ut om i en intervju med Daily Mail.

– Vi gled isär och hördes inte under en lång tid. Det var otroligt sorgligt, berättade han.

https://www.instagram.com/p/BmbE-dcHL1G/?utm_source=ig_embed

LÄS MER: Bilden på Beatles-sönerna gör alla mållösa: ”Herregud!” 


Återförenades efter krisen

2007 låg Paul McCartney i en mycket uppslitande skilsmässa från Heather Mills. Samtidigt drabbades han av hjärtinfarkt och tvingades genomföra en svår operation. 

Krisen medförde att hela familjen åter kom samman och de tidigare såren läktes.

I dag bor James McCartney på sin pappas gård och satsar på sin egen musikkarriär. 

Men det är svårt att leva upp till den legendariska Beatles-musiken, och James McCartney har ännu inte lyckats göra ett genombrott på bred front. Han har dock inte gett upp hoppet om att kunna skapa lika odödliga hits som sin pappa.

– Teoretiskt är inget omöjligt. Förhoppningsvis finns det kvalitet, säger han i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Jag minns en gång när jag var barn och tänkte att jag skulle bli större än The Beatles. Det var något jag tänkte då. Jag tycker inte att det var fel av mig att tänka så. Det handlar om intuition och känslor.

Systrarna Stella och Mary McCartney är mycket framgångsrika inom sina yrken – Stella som grundare av ett av världens största modehus och Mary som världsberömd fotograf. 


LÄS MER: Paul McCartney avslöjar okända sexhemligheterna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.