Populära bandets Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson avled efter en tids sjukdon 22 mars, 74 år gammal. Foto: Tommy Holl / GT-EXPRESSENPopulära bandets Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson avled efter en tids sjukdon 22 mars, 74 år gammal. Foto: Tommy Holl / GT-EXPRESSEN
Populära bandets Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson avled efter en tids sjukdon 22 mars, 74 år gammal.  Foto: Tommy Holl / GT-EXPRESSEN
Oscar Magnusson och hans mamma Eva. Foto: Sven LindwallOscar Magnusson och hans mamma Eva. Foto: Sven Lindwall
Oscar Magnusson och hans mamma Eva.  Foto: Sven Lindwall

Sonens kärleksfulla hyllning på begravningen

Publicerad

Här är Sven-Ingvars känslohyllning till sin avlidna sångare Sven-Erik Magnusson.

Det omtyckta dansbandet kommer att spela på hans begravning på torsdag - och sonen Oscar kommer att ta faderns plats bakom mikrofonen.

– Det känns väldigt naturligt att de som har varit så nära varandra i så många år och följts åt, att de i bandet nu får visa honom sin aktning, säger biskop emeritus Esbjörn Hagberg, som leder begravningsgudstjänsten.

Populära bandets Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson avled efter en tids sjukdon 22 mars, 74 år gammal.

På torsdag klockan 13:00 hålls begravningen i domkyrkan i Karlstad.

Programmet för begravningen är klart - och det kommer att bli mycket musik under begravningsgudstjänsten.

 

LÄS MER: Familjen om Sven-Erik Magnussons sista tid

 

Det framgår nu att Sven-Ingvars kommer att spela - och sonen Oscar Magnusson tar pappans roll som sångare.

– Bandet Sven-Ingvars kommer och Oscar kommer att sjunga ett stycke, säger Micael Stenkvist på Widéns begravningsbyrå, som håller i begravningen.

Det är efter den inledande psalmen som bandet ska spela "Så många mil, så många år". Den specialskrevs åt bandet av Dan Hylander och var med på samlingsalbumet "Livet är nu" från 2005.

Men det kommer att bli mer Sven-Ingvars. I domkyrkan kommer det att spelas upp en inspelning av deras klassiker "Anita". Det var ursprungligen en dikt av Gustaf Fröding från 1884 men som tonsattes av Sven-Erik Magnusson och var med på albumet "Sven-Ingvars i Frödingland" 1971.

Sven-Erik Magnusson tonsatte Fröding

"När solen färgar juninatten", ytterligare en låt som skrivits av Sven-Erik Magnusson, kommer att framföras på piano. Den var med på studioalbumet "Playa blanca" som kom 1976.

Dessutom kommer den värmländska jazzsångerskan Rigmor Gustafsson att sjunga "Värmlandsvisan", ackompanjerad bara av ett piano.

Esbjörn Hagberg var fram till nyligen biskop i Karlstad stift. Där lärde han känna Oscar Magnusson och det är genom den kopplingen han nu fått uppgift att hålla i begravningsgudstjänsten.

 

LÄS MER: Dotterns hyllning till Sven-Erik Magnusson

 

Han är mån om att begravningsgudstjänsten ska nå ut till både familjen och andra närstående, men också till de ur allmänheten som var berörda av Sven-Ingvars musik.

– Det känns viktigt att tala för många. Det är ju många som känner att man har en relation till Sven-Erik, och många känner sig berörda på olika sätt, säger han och fortsäter:

– Det är viktigt för mig att både kunna tolka de närståendes upplevelser och erfarenheter liksom många andras som på olika sätt känner sig berörda i den här situationen.

Sven-Erik Magnusson blev sjuk i prostatacancer redan 2010, men lyckades hålla sig ute på vägarna i flera år efteråt. Bandet hade sin sista turné under sommaren 2016, med turnéavslutning 21 augusti i Blekinge.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag