Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sonens känslosamma tanke bakom Oldsbergs gravsten

Staffan Oldsberg förlorade båda sina föräldrar på bara en månad.
Foto: HENRIK JANSSON
Ingvar Oldsbergs gravsten på Råda kyrkogård i Mölnlycke
Foto: Privat / Privat

Folkkäre tv-profilen Ingvar Oldsberg gick bort tidigare i år och lämnade då efter sig särbon Marie Sandeblad och barnen Staffan, Viktoria och Karolina Oldsberg.

Bara en månad efter Oldsbergs död förlorade barnen även sin mamma Laila Oldsberg.

– Det först nu som allt börjar sjunka in, säger Staffan Oldsberg om sorgen.

Det var i början av februari som den folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg gick bort, 76 år gammal.

Oldsberg har medverkat i otaliga tv-program i svensk tv, bland annat ”På spåret”, ”Bingolotto”, och ”Tipsextra”. Han har även blivit utsedd till årets Göteborgare och fått hederspriset på ”Kristallen”.

Tv-profilen somnade in efter en kort tids sjukdom och lämnade då efter sig särbon Maria Sandeblad och barnen Staffan, Viktoria och Karolina Oldsberg.

Självklara orden på Ingvar Oldsbergs gravsten

Den 16 mars begravdes Oldsberg i Råda kyrka i Mölnlycke i närheten av där han bodde. Sonen Staffan Oldsberg höll då ett gripande tal till sin pappa.

– Jag saknar dig. Du var som jag, en snubblande vandringsman. Jag längtar tills vi ses en dag. Nu vila, om du kan, sa han bland annat. 

När det var dags att välja vad som skulle stå på sin pappas gravsten var det självklart för Staffan: ”Resan var målet”.

– Det kom till mig på en halvminut. Tre ord som i mångt och mycket sammanfattar hans smått otroliga liv, säger Staffan Olddsberg. 

Gravstenen är hämtad från Stora Kullbäckstorp i Mölnlycke, där Ingvar Oldsberg växte upp berättar Staffan.

– Bredvid ligger hans mamma Solveig och pappa Gunnar samt brodern Peter, också med stenar därifrån, säger Staffan.

Förlorade båda föräldrarna på bara en månad

Bara en månad efter Ingvar Oldsbergs bortgång förlorade Staffan även sin mamma Laila Oldsberg i blodcancer. Han har tidigare berättat hur jobbigt det var att förlora båda föräldrarna inom loppet av bara en månad.

– I övrigt, så är det först nu som allt börjar sjunka in. Alla fina minnen med resor och annat gör sig påminda. Precis som med mamma Laila, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.