Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sonens gest efter SVT-profilens död

Ulla-Carin Lindquist dog av ALS, 2004. Foto: BENGT O NORDIN / SVT
Journalisten Ulla-Carin Lindquist fick veta att hon drabbats av den obotliga och dödliga nervsjukdomen ALS på sin 50-årsdag. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

SVT:s tidigare nyhetsankare Ulla-Carin Lindquist gick bort i den obotliga och dödliga nervsjukdomen ALS 2004. 

Nu har sonen Pontus Löfgren startat en insamling för att stödja forskning om sjukdomen. 

– Hon hade nog varit stolt, det hoppas jag. Jag vet att jag är väldigt stolt över mamma, säger Pontus Löfgren till Aftonbladet.

Journalisten Ulla-Carin Lindquist fick veta att hon drabbats av den obotliga och dödliga nervsjukdomen ALS på sin 50-årsdag. Mindre än ett år senare gick hon bort. Ulla-Carin Lindquists son Pontus Löfgren, 25, var då elva år gammal. 

Under hennes sista månader i livet arbetade hon med att väcka uppmärksamhet om sjukdomen och hon författade boken "Ro utan åror". 2005 grundades en stiftelse av familjen. Sonen Pontus Löfgren arbetar för stiftelsen och har startat en kampanj för att samla in pengar till forskningen.

– För tre år sedan kom jag på att jag ville göra någon form av insamling. Jag och en kompis tänkte cykla från Lund där jag bor till Stockholm, men det blev aldrig av. Nu ska jag cykla själv från Kanada till Mexiko, säger Pontus Löfgren till tidningen.

 

LÄS MER: ALS-sjuka Teresa har inte fått hjälp på 1,5 år 

 

Vill väcka uppmärksamhet kring sjukdomen

Den 14 juni startar han i Vancouver och fortsätter sedan genom de amerikanska staterna Washington, Oregon och Kalifornien tills han når den mexikanska gränsstaden Tijuana.

– Hon hade nog varit stolt, det hoppas jag. Jag vet att jag är väldigt stolt över mamma, att hon orkade skriva sin bok ”Ro utan åror” och göra dokumentären ”Min kamp mot tiden”, säger han till tidningen. 

Pontus Löfgrens resa går att följa via hans blogg

Expressen har sökt Pontus Löfgren.