Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sonens rörande ord om Sven-Erik Magnusson

Sven-Ingvars om de bortgångna medlemmarna.
Oscar Magnusson har tagit över rollen som frontfigur i Sven-Ingvars. Foto: SVT
Oscar Magnusson har tagit över rollen som frontfigur i Sven-Ingvars. Foto: SVT

Oscar Magnusson har tagit över rollen som frontfigur i Sven-Ingvars.Oscar Magnusson har tagit över rollen som frontfigur i Sven-Ingvars.

Bandets nya sångare valde också att hylla sin avlidna pappa Sven-Erik Magnusson när man var med i ”Allsång på Skansen” under tisdagskvällen.

– Det fattas ju en person – men vi jobbar på ändå, berättade han i programmet.

Den nya upplagan av Sven-Ingvars fanns på plats vid Sollidens scen för att medverka i ”Allsång på Skansen” under måndagskvällen.

Bandet framförde låtarna ”Sommar i Sverige” och ”Rör vid mig igen”. Och när Sanna Nielsen intervjuade sångaren Oscar Magnusson så sa hon att det kändes som att det var ”Sven-Ingvars 2.0” som stod på scenen.

Sonens ord från scenen: ”Jobbar på ändå”

– Ja, så kan det vara. Vi är samma gäng i grunden. Det fattas ju en person – men vi jobbar på ändå, sa Oscar Magnusson på scenen.

Programledaren frågade sedan hur Sven-Ingvars ska uppfattas som band i dag:

– Vi är överlevande. Det handlar om recycling, vi jobbar med återvinst, sa Oscar Magnusson och skrattade.

Sanna Nielsen om säsongens Allsång på Skansen.

Sanna Nielsen om säsongens Allsång på Skansen.

Upplever att Sven-Erik Magnusson ständigt är närvarande

Det har gått lite över två år sedan Sven-Ingvars legendariska sångare Sven-Erik Magnusson gick bort i cancer, 74 år gammal. 

Oscar Magnusson menar att pappan ständigt finns med – i form av musiken som han lämnat efter sig.

– Han är väldigt närvarande, hela tiden ändå. Jag ser det som en kulturskatt – och den ska vårdas, sa sångaren i programmet.

Turnerandet är ett sätt att hålla musiken levande

Bandet tycker att det är viktigt att fortsätta turnera då det är ett sätt att vitalisera musiken. Dock så var det ingen självklarhet för Oscar Magnusson att tacka ja till rollen som sångare i orkestern.

– Nej, det var det inte. Eller egentligen ska jag nog säga både ja och nej. Det här kommer ju inte fortsätta i 60 år till, men jag vill att lågan ska få brinna vidare. 

– Efter pappas bortgång så satte vi oss ner – och då kom vi fram till att vi har en kulturskatt att förvalta. Jag hoppas att det syns att vi gör det med största respekt.