Sommarskuggan avslöjad: ”Fick en superchock”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger
Jakten på Sommarskuggan har pågått sedan april.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten Tusse gömde sig bakom årets Sommarskugga.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Programledaren Alex Hermansson blev förvånad när Tusse visade sig vara årets sommarskugga.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ända sedan i april har jakten på årets Sommarskugga pågått i ”Sommarlov” och i dagens avsnitt kunde programledarna äntligen avslöja att det är artisten Tusse som är årets Sommarskugga.

”Det har varit fantastiskt med alla barn som hela tiden har gissat och som älskar Skuggan och alla bus. Känner mig faktiskt lite ledsen över att det är färdigbusat nu. Jag vill busa mer! Det är inte ofta man får busa så här mycket”, säger Tusse i pressmeddelandet.

Tusse, eller Tousin Chiza som han egentligen heter, är den sjunde Sommarskuggan i ordningen och han berättar att det känns overkligt att hemligheten han hållit så länge nu avslöjats.

Flesta trodde det var Oscar Zia

Några av de andra skuggmisstänkta under sommaren har varit Farah Abadi, Tomu och uppfinnaren Olof Ensten (spelad av Olof Wretling). Mest misstänkt bland tittarna var Oscar Zia följd av Tomu på andra plats och tätt därefter Tusse.

”Jag fick en superchock och blev verkligen överraskad. Jag bara skrattade och det var underbart härligt. Jag var inne på att det skulle vara Oscar Zia så jag blev riktigt förvånad”, säger programledaren Alex Hermansson i pressmeddelandet.

Sommarskuggan må ha avslöjats, men ”Sommarlov” fortsätter att sändas i SVT Barn och SVT Play varje dag fram till den 19 augusti.

SE ÄVEN: Hemlighetsmakeriet bakom Sommarskuggan

Jobbannons ute: ”Topphemligt även för oss”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.