Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sommarprataren Therése Lindgren – visste du det om henne?

Hör ett utdrag ur Therése Lindgrens sommarprat.
Therese Lindgren är en mäktig influencer på Youtube och Instagram – Sveriges viktigaste i sociala medier – och från och med nu också Sommarpratare.
Foto: Beatrice Lundborg / DN / TT

Therese Lindgren är en mäktig influencer på Youtube och Instagram – och från och med nu också Sommarpratare.

Men visste du det här om henne?

Therese Lindgren, influencer och författare, är enligt nätverket Medieakademin Sveriges mäktigaste person i sociala medier 2020.

När sommarpratar Therese Lindgren?

Therese Lindgren är värd i ”Sommar i P1” torsdag den 2 juli. Programmet sänds som vanligt klockan 13.00 i P1, men man kan lyssna redan på morgonen och sedan när som helst i SR Play.

Hur gammal är Therese Lindgren?

Therese Lindgren är född 15 februari 1987 och har alltså fyllt 33 år. Hon växte upp i Nynäshamn, där hon gick gymnasiets samhällsprogram. Hon har också läst upplevelsekunskap i Nyköping, där hon lärde sig mer om upplevelsearrangemang inom restaurang-, besöks- och eventbranschen.

Det här jobbade Therese Lindgren med förut

Många frågar sig vilka andra jobb Therese Lindgren har haft. När hon var yngre arbetade hon i perioder som receptionist, garderobiär och servitris. Hon har också jobbat som mediesäljare.

Därför blev det Youtube för Therese Lindgren

När Therese Lindgren blev utbränd och sjukskriven från jobbet som mediesäljare startade hon en sminkblogg. 2013 började hon göra videor på Youtube, där skönhetstips mixades med personliga berättelser om sin ångest och frågor om djurens rätt och veganism.

Hur många följer Therese Lindgren på Youtube?

I dag har Therese Lindgren över en miljon följare på Youtube. Hennes kanal var den första svenskspråkiga som passerade miljonen.

Är sjuk - därför har Therese Lindgren tagit paus från Youtube

I början av juni meddelade Therése Lindgren att hon tar en paus från Youtube, eftersom hon blivit sjuk. Hon har flera gånger på Youtube pratat om sina magproblem, som nu har förvärrats. ”Jag har aldrig haft så ont”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon har legat lågt på Youtube under juni.

Hur många följer influencern på Instagram?

På Instagram har Therese Lindgren numera också över en miljon som följer henne.

Vad har Therese Lindgren ihop med Arbetsförmedlingen?

Youtubern medverkade hösten 2019 i en kampanj för Arbetsförmedlingen som skulle belysa fördomar mot funktionsnedsatta personer som försöker ta sig in på arbetsmarknaden. 

Det gick helt fel tyckte kritiker, när Therese Lindgrens ansikte klistrades på en bild av en rullstolsburen influencer. Efter massiv kritik begärde Therese Lindgren själv att kampanjaffischerna skulle plockas ned.

”Kampanjen borde aldrig gjorts, och jag önskar att jag hade förstått det tidigare”, skrev hon på Instagram. 

Hur mycket omsätter Indy Beauty?

Therese Lindgren driver även sedan ett par år bolaget Indy Beauty, som satsar på vegansk skönhetsvård. Omsättningen under 2019 hamnade på 28 miljoner kronor och resultatet steg från 300 000 året innan till 3,4 miljoner. 

Hur många böcker böcker har Therese Lindgren skrivit?

Sommarprataren Therese Lindgren har gett ut två böcker. Den första ”Ibland mår jag inte så bra” handlade om psykisk ohälsa och kom i november 2016.

I boken ”Vem bryr sig?” från 2017 berättar hon om sin resa mot ett djurvänligare liv - från djurvän till vegetarian och senare vegan.

Så hög IQ har Therese Lindgren

I en intervju i Dagens Nyheter berättar Therese Lindgren att hon är med i Mensa, en ideell förening för människor med hög IQ. Det betyder att hon på tester har presterat ett resultat som ligger bland de översta två procenten av befolkningen.

Det betyder att Therese Lindgren har minst 131 på Wechslers IQ-skala, som används av svenska Mensa.

Se mer: Här dyker Therése Lindgren upp i ”Lyxfällan”

Youtubern riskerar att bli hemlös – då rycker Therése Lindgren in.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.