Som en enda lång kändisspaning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Alice Cooper sjunger i kändisbandet Hollywood Vampires
Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON
Johnny Depp spelar gitarr och tog sig till Stockholm trots anklagelserna om misshandel
Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON

Som konsert? Ett smårisigt coverband utan rätt gnista eller ljudnivåer.

Som kändisspaning är Hollywood Vampires på Grönan en annan sak.

Det är en sådan där härlig försommarkväll som gjord för konserter. Lapp på luckan och stängda grindar till Grönan, blå himmel och en publik som vill höra gamla rockcovers.

Eller vill de det?

Senaste gångerna jag sett Alice Cooper har partiet där han dammar av sönderspelade klassiker av sina döda suparpolare dragit ner konserten mot nollpunkten. Med Hollywood Vampires handlar det bara om de där låtarna. Låtlistan är tänkt som en hyllning till de rockhjältar som inte finns bland oss mer: Lennon, Bowie, Keith Moon (även om jag inte riktigt ser logiken med Fleetwood Mac).

Kvällen känns som en enda lång kändisspaning, alternativt en kväll i replokalen.

Första halvtimmen serveras vi en köttig gitarr-burgare dränkt i uselt ljud. Alice själv tog lätt över samma Grönan-scen för mindre än ett år sedan. Nu hamnar sångaren ofta lite på försiktig halvdistans. Och Hollywood Vampires må innehålla världsstjärnor men de är fortfarande bara ett coverband. Som dessutom låter rätt otajta, även om det tar sig i slutet.

Tack och lov räddar en cool gitarrist showen. Nej, inte Depp utan världens bästa Joe Perry. 65-åringen går ner på knä och spelar gitarr bakom ryggen och låter som alltid som ett godståg som kör åt fel håll på fel spår.

Filmstjärnan då? Killen som Cooper presenterar som den de hittade på parkeringsplatsen? Det är ändå Johnny Depp som är fixstjärnan för kvällen och största publikmagnet. Långa stunder känns det som att publiken inte är där för att lyssna utan för att glo på vad Depp gör.

Och inte deppar han. Vankar runt scenen och vinkar med ett leende samtidigt som hans scarfes fladdrar i vinden. Spelar breda riff med tänd cigg och ser verkligen ut som en tvättäkta gitarrhjälte.

Så är han ju också en skådis.

Låt för låt

Raise the dead

I got a line on You


20th century boy


Pinball wizard

My generation

Manic depression

Cold turkey

Come together

7 and 7 Is

Whole lotta love

Five to one / Break on through (to the other Side)

Rebel rebel

Suffragette city

A bad as I am

Stop messin' around

My dead drunk friends

Ace of spades

I'm eighteen

Sweet emotion

Train kept a-rollin'

School's out

FAKTA

Hollywood Vampires

Gröna Lund, Stockholm

Publik: 17 000. (Fullt)

Vem: Supergrupp där kärntrion består av Alice Cooper, Joe Perry från Aerosmith samt skådespelaren och ibland musikern Johnny Depp. I livebandet ingår även bl a Matt Sorum (ex-Guns n Roses) och Robert DeLeo (Stone Temple Pilots). Tog sitt namn efter Coopers dryckesklubb i 70-talets Hollywood. Släppte ett självbetitlat debutalbum i fjol som mestadels består av covers på kända låtar, skrivna av nu döda rockstjärnor.

Vad: Tredje spelningen i Europa någonsin, en turné som sker samtidigt som Depps problem i privatlivet figurerar på väldens löpsedlar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.