Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Solsidan gör comeback – nu berättar Felix Herngren

Skådespelarna från ”Solsidan”. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch och Johan Rheborg Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

TV4:s succéserie "Solsidan" kommer tillbaka, med tre nya säsonger.

Felix Herngren avslöjar hur uppföljningen till den populära serien blir – och hur mycket Ove Sundberg kommer synas i framtiden.

– Nya säsongen tar vid några år efter det att långfilmen slutade. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, säger Felix Herngren till Dagens Nyheter.

"Solsidan" är tillbaka i rutan, och återkommer till TV4, med tre nya säsonger.

Det avslöjar nu Felix Herngren till Dagens Nyheter, när tidningen träffar honom och skådespelarkollegerna Josephine Bornebusch och Johan Rheborg på huvudkontoret för Herngrens produktionsbolag FLX på Djurgården.

– Nya säsongen tar vid några år efter det att långfilmen slutade. Anna och Alex är återförenade efter sin skilsmässa medan Fredde Schiller har fått en liten halvbror tack vare att hans pappa donerade sperma till paret Sundberg, berättar Felix Herngren i Dagens Nyheter.

Josephine Bornebusch är glad över att komma igång med tv-serien igen, efter den flera år långa pausen från tv.

– Det känns som att komma hem.  Vi är sammansvetsade som ett gammalt strävsamt par, kan varandra spelstil och känner våra rollfigurer så väl att vi ofta kan komma med synpunkter på hur de ska bete sig, säger Josephine Bornebusch till tidningen.

Josephine Bornebusch och Johan Rheborg kommer båda att regissera två avsnitt var på den nya säsongen.

Solsidan tillbaka i TV4 – och Ove Sundberg får mer plats

Felix Herngren ser fram emot att börja jobba med "Solsidan" igen, och hyllar precis som Bornebusch sina kolleger, och pekar på hur sammansvetsade de är efter alla år av att jobba tillsammans.

Många "Solsidan"-fans blir säkert glada av att Henrik Dorsins karaktär Ove Sundberg fortsätter ta mer plats i serien. Herngren bekräftar att man kommer få se mer av dem framöver.

– Tidigare har ju Alex och Anna, Mickan och Fredde fått de så kallade A eller B-plottar, medan Ove och Annette alltid den tredje handlingslinjen, C. Efter hand har de blivit mer insyltade i våra historier, så troligtvis kommer deras handlingsbågar att bli lite större de kommande säsonger, säger Herngren.

Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4 bekräftar för Expressen att Bonnier Broadcasting beställt tre säsonger av "Solsidan". 

- Det är ett drömprojekt. "Solsidan" är unik i sitt slag och det är ett fantastiskt gäng att jobba med. Att lusten finns att fortsätta med något som är så älskat av tittarna är det bästa som kan hända, säger Josefine Tengblad och fortsätter: 

- Att hitta ett projekt som är så dagsaktuellt och samtidigt så roligt är unikt. Så det här känns jätteskoj.

De tre säsongerna är planerade att ha premiär 2019, 2021 och 2023.

Expressen har sökt Felix Herngren för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!