Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Soldoktorns partnersorg – mitt under lyxresan

Doktor Mikaels kärlekslängtan
Mikael Sandström är singel – men skulle gärna hitta någon som kan hålla hans hjärta varm. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Nyligen åkte han på semester till Maldiverna, härligt kan det låta, men det fanns också något annat där hos Mikael Sandström.
I en artikel i Aftonbladet sa Lotta Engberg att hon kunde tänka sig att gå på dejt med just Mikael Sandström.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Mikael Sandström är singel – men skulle gärna hitta någon som kan hålla hans hjärta varm. 

Nyligen åkte han på semester till Maldiverna, härligt kan det låta, men det fanns också något annat där hos Mikael Sandström. 

– Det skulle ju vara roligare att åka med någon som man tycker riktigt mycket om förstås, men nu har jag ingen sån och man kan ju inte lägga sig ner och dö, säger han och skrattar. 

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, syns kontinuerligt i ”Nyhetsmorgon” där han svarar på tittarnas frågor. 

Nyligen var doktorn på semester på Maldiverna – dit han åkte med sig själv för att skriva på en ny bok. Den nya boken ska handla om ”kan du förklara vad doktorn sa”. 

– Den vanligaste frågan vi får i ”Nyhetsmorgon” är att patienten har varit hos doktorn men inte förstått vad vad han eller hon sa, säger Mikael Sandström. 

– Det är ett sånt stort kommunikationsproblem. Sen har jag massa kul historier som också kommer med.

 ”Det är de giftas och förlovades paradis”

Så hur var det då egentligen att åka själv till Maldiverna – ett av de resmål dit många nygifta åker på smekmånad – när han själv är singel. 

– Det är knepigt att åka, det är de giftas och förlovades paradis verkligen, Maldiverna. Men så blev det, säger doktorn. 

Kändes det jobbigt att du inte var där gift eller förlovad?

– Det finns stunder då man tycker att det är lite tråkigt att åka på semester själv. Sen finns det stunder då det är jätteskönt också. 

Mikael Sandström sticker inte under stol med att det också hade varit trevligt att åka med någon man håller extra kär.

– Det skulle ju vara roligare att åka med någon som man tycker riktigt mycket om förstås, men nu har jag ingen sån och man kan ju inte lägga sig ner och dö. 

– Livet går vidare. 

Soldoktorns besked om Lotta Engberg

Men Lotta Engberg då? Undrar du säkert. 

I en artikel i Aftonbladet sa programledaren att hon kunde tänka sig att gå på dejt med just Mikael Sandström. Sen gick allt megafort, ”Soldoktorn” svarade i en annan artikel att han också kunde gå på dejt och så vips – så bjöd Lotta Engberg över Sandström till Västkusten. Men vad hände sen då? 

– Hon var fantastiskt trevlig men det där har väl retts ut. Eventuellt nästa gång jag har kontakt med henne kommer det vara privat och då kommer jag inte berätta det. 

Har ni bokat in när ni ska ses? 

– Ingen kommentar, säger Mikael Sandström och skrattar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.