”Soldoktorns” glädjeyra – har blivit farfar igen

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har nyligen blivit farfar på nytt.
Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, har jobbat 35 år som läkare. I vintras slutade han som läkare och häromveckan blev farfar för andra gången.
Foto: STINA STJERNKVIST
”Soldoktorns” son Marcus har nyligen blivit pappa för andra gången, här med senaste tillskottet, Silje.
Foto: Privat / Privat

Mikael ”Soldoktorn” Sandström har nyligen blivit farfar på nytt. 

Hans medicinska tips och råd i ”Nyhetsmorgon” är mycket populära hos TV4-tittarna.

Och visst ger hans medicinska kunskaper trygghet – även hos familjen.

– De vet att de alltid kan ringa och fråga, säger ”Soldoktorn”.

I vintras meddelade Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, att han slutar som läkare - efter 35 år i tjänst. 

– Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? berättade han för Hänt i februari.

Sedan tidigare har han tre barnbarn och häromveckan fick sonen Marcus sitt andra barn – vilket innebär att ”Soldoktorn” nu har fyra barnbarn. Det senaste tillskottet heter Silje och föddes den 11 juni.

– Det känns bra och overkligt att jag skulle vara morfar åt två och farfar åt två, säger en stolt Mikael Sandström. 

Förlossningen ska ha gått mycket bra, meddelar den ”Soldoktorn”. 

– Vi hade trott att hon skulle kommit lite tidigare, men det har förlöpt fint. Det gick bara på en timme. Hon vaknade strax efter tolv på natten och tjugo över ett var lilla Silje ute. Så det var blixtsnabbt!

Har inte träffats än

Siljes mamma, Sandra, och pappa, Marcus, har sedan tidigare sonen, Bernhard. Men det senaste tillskottet har farfar Mikael Sandström inte haft möjlighet att träffa än.

– Jag är dubbelvaccinerad, så det skulle i och för sig gå att träffas. Vi hade egentligen tänkt att fira midsommar. Jag har ju lantställe ute på en ö och det är utan elektricitet. När barnet är så litet vill man gärna ha lite närmre till bekvämligheter. Så det får bli lite senare i sommar.

”Jag är rätt insatt i förlossningar”

Soldoktorn som genom åren har gett medicinska råd och förklaringar i TV4:s ”Nyhetsmorgon” – har där blivit omåttligt populär bland tittarna. I babytider är hans erfarenhet även uppskattad bland familjemedlemmar.

– Jag har ju en viss insikt, då jag är narkosläkare i grunden. Det är ju de som sätter in epiduralbedövningarna vid förlossningar. Så jag vet ju hur det går till. Blir det problem med småbarn är det ju vi som rycker in. Nog är jag rätt insatt i förlossningar – och hur det ska hanteras. 

Och visst är ”Soldoktorns” erfarenhet en extra trygghet för sina barn. 

– De vet att de alltid kan ringa och fråga. Kan jag inte svara ser jag till att de får informationen på annat sätt. Om man kan ge trygghet så gör man det. Det är vad en far vill göra!

Lotta Engbergs tårar – minuter före sändning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.