”Soldoktorns” första bilder från nya huset med Lotta

Mikael Sandström och Lotta Engberg har officiellt varit ett par sedan i somras.
Foto: OLLE SPORRONG
Mikael Sandström var med i Nyhetsmorgon och visade upp nya huset.
Foto: TV4

Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg har blivit sambor.

Och i Nyhetsmorgon visade tv-doktorn upp de första glimtarna av parets nya hus.

– Det far grejer här på alla och håll och kanter, konstaterade han mitt i flyttkaoset.

Artisten och programledaren Lotta Engberg och tv-läkaren Mikael Sandström har officiellt varit ett par sedan i somras och nu i veckan flyttar paret dessutom ihop.

– Det känns som en ny fas i livet, förklarade Sandström för Expressen i måndags när han stod och packade flyttlådor i det nu mer före detta hemmet i Hallstahammar.

Det nya huset ligger cirka en och halv mil öster om Göteborg och i tisdagens Nyhetsmorgon på TV4 fick tittarna se de första bilderna inifrån, då ”Soldoktorn” var med på facetime. 

– Här är en öppen spis. Och här ska den beryktade engbergska stå. Där ska hon sitta och sjunga smäktande ballader har hon tänkt, berättade Sandström som visade tittarna runt i huset.

En öppen spis och ett barskåp på hjul flimrade förbi under husvisningen.
Foto: TV4/Nyhetsmorgon
Tittarna fick även se badrummet.
Foto: TV4/Nyhetsmorgon
Köket och vardagsrummet.
Foto: TV4/Nyhetsmorgon

”Blir en massa lustifikationer”

Mitt i flytten har Mikael Sandström ändå hunnit planera in någon form av firande för det nya liv som nu börjar för paret.

– Det blir en massa lustifikationer tänkte jag säga. Men det blir middag, kanske blir det helt enkelt en mackpicknick i dag. Man bara slår sig ner och är. 

Lotta Engberg sålde sitt tidigare hus i Göteborg för en tid sedan. Mikael Sandströms lyxvilla i Hallstahammar var lite mer svårsåld, men fick till sist en ny ägare för bara några dagar sedan. Han var dock inte nöjd med priset på 5,1 miljoner, vilket var 395 000 kronor under utgångspris.

– Man säger väl ”läge, läge, läge” om ett hus. Hallstahammar och Danderyd är inte riktigt samma plats.

Sandström: ”Vår tid är nu”

Men paret kan nu lägga husaffärer bakom sig och i stället koncentrera sig på sitt nya liv tillsammans.

– Vi har fått ett nytt vitt blad att skriva på, på något sätt. Även om man har med sig lite i ryggsäcken så är det en ny... vår tid är nu, som Sandström uttryckte det för Expressen tidigare i år.


Mikael Sandströms första ord – efter första dejten med Lotta Engberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.