Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Soldoktorn” slutar som sjukhusläkare: ”Kan det”

Nu hänger ”Soldoktorn” upp sitt stetoskop och slutar på sjukhuset.
Läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström inledde en relation med programledaren och artisten Lotta Engberg, 57, förra vintern.
Foto: OLLE SPORRONG
Läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström och artisten Lotta Engberg, 57.
Foto: OLLE SPORRONG

”Soldoktorn” har bestämt sig för att sluta som läkare efter 35 år. 

Han går inte i pension, berättar han, men ändrar i stället fokus.

– Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? berättar Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

Efter 35 år har Mikael ”Soldoktorn” Sandström beslutat sig för att hänga upp stetoskopet och sluta arbeta i vården. Han ska inte längre ha jour och springa till intensivvårdspatienter, berättar han i TV4:s program ”Tillsammans med Strömstedts”. I tidningen Hänt berättar han om bakgrunden:

– Skälet till att jag skall ”sluta” är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan sju år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. 

Men ”Soldoktorn” slutar inte helt arbeta medicinskt. Han bekräftar att han ska fortsätta jobba kvar i Nyhetsmorgon där han svarar på tittarnas frågor.

– När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara, berättar ”Soldoktorn”.

”Lotta har samma höga prioritering”

Han utesluter inte heller att han hoppar in och jobbar lite jour även framöver.

– Sen har jag ju Lotta också att ta hänsyn till också och hon får samma höga prioritering som ett hjärtstillestånd, fortsätter han.

Läkaren Mikael ”Soldoktorn” Sandström inledde en relation med programledaren och artisten Lotta Engberg, 57, förra vintern. I slutet av sommaren gick de båda ut offentligt med att de var ett par och nyligen köpte de ett gemensamt hus i Göteborg.

I premiären av ”Tillsammans med Strömstedts” berättar en berörd Lotta Engberg om vikten av att våga satsa och leva i nuet.

Mikael Sandström berättade nyligen också för Expressen om hur han nu vill leva i nuet med sin nya kärlek.

– Vi har fått ett nytt vitt blad att skriva på, på något sätt. Även om man har med sig lite i ryggsäcken så är det en ny... vår tid är nu. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.