Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Soldoktorns” glädjebesked – köpt hus med Lotta Engberg

Mikael Sandström läste upp läkarjournaler som blivit tokiga.
Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par sedan sommaren 2020
Foto: OLLE SPORRONG
Mikael Sandström.
Foto: STINA STJERNKVIST

Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström har tagit nästa steg i relationen. 

Engbergs bostad är såld och snart tillhör även Sandströms lyxiga alphus någon annan. 

”Soldoktorn” har ett härligt besked:
– Vi har faktiskt köpt ett hus, berättar Mikael Sandström för Expressen. 


Kommentera artikeln! När du läst texten får du gärna dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet längst ner.

Premiäravsnittet av TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts” gästas av Lotta Engberg, 57, och Mikael Sandström, 62, som sedan sommaren 2020 varit ett par. Programmet går ut på att Niklas och Jenny Strömstedt pratar kärlek och relationer med olika kändispar.  

Avsnittet med Engberg och Sandström spelades in för ungefär en månad sedan och sänds den 18 februari. Då bjuder paret på samtal om ”kärlekens kemi”, berättar Mikael Sandström. 

– Vi pratade om existentiella saker liksom, det som är viktigt och som har förändrats över livet... hur man prioriterar nu och hur man prioriterade förr. Vi är ju inga ungdomar, även om man inte känner sig så lastgammal så är det man det.

– Vi har fått ett nytt vitt blad att skriva på, på något sätt. Även om man har med sig lite i ryggsäcken så är det en ny... vår tid är nu. 

Flyttar till Göteborg

Mikael Sandström fann det lätt att prata med värdparet Strömstedts. 

– Jag skulle inte ens säga att jag öppnade upp mig, jag har inte svårt att prata. De är ju väldigt sympatiska och lättpratade, så det var ingen pinsam tystnad om jag uttrycker mig så, säger han. 

I november skrev Aftonbladet om att Sandström lagt ut sitt hus i Hallstahammar till försäljning, för att bli sambo med Lotta Engberg. 

För Expressen avslöjar Sandström nu att paret köpt hus tillsammans – i Göteborg. 

– Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg, säger Mikael Sandström. 

– Vi har faktiskt köpt ett hus. 

Huset i Hallstahammar köpte Sandström för mer än tio år sedan efter att han hittat det på hemnet. Enligt Booli betalade han då 3,8 miljoner kronor.  Huset är byggt 1976 och har sex rum fördelat på 369 kvadratmeter, och har bland annat en lyxig inomhuspool.

Mikael Sandströms hus i Hallstahammar kommer att få en ny ägare. Det här är alltså inte Lotta Engberg och ”Soldoktorns” nya hus.
Foto: Bjurfors Västerås/MG-Foto / Mäklare Marcus Skönebrant
Mikael Sandströms hus i Hallstahammar, som har varit ute till försäljning, har en inomhuspool.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tror inte på distans 

Vart i Göteborg paret flyttar vill han inte säga ännu. Lotta Engberg, som inte vill kommentera det nya huset, har tidigare bott i Olofstorp, två mil nordost om Göteborg. 

Sedan sommaren har Engberg och Sandström haft ett distansförhållande med 35 mil mellan varandra. De har i tidigare intervjuer sagt att de inte tror att förhållanden fungerar på distans. 

– Vi får nog börja med det som förenar oss i stället för att börja leta problem. Nu är allt så konstigt också, men om vi är tillsammans om två år så tror jag vi bor ihop, sa han till Expressen i höstas. 

Flirtade i intervju

Det var i en intervju med Aftonbladet i början av förra året som Lotta Enberg avslöjade att hon var intresserad av Mikael Sandström. Tidningarna nappade på Engbergs kärleksinvit och efter rubrikerna kände programledaren att hon behövde be om ursäkt.

– När det hade gått ett dygn och det stod hur mycket som helst så skrev jag och bad om ursäkt att jag stalkar dig offentligt och du är välkommen till Liseberg i sommar, har hon tidigare sagt i ”Hellenius Hörna”. 

Lotta Enberg berättade också att det dröjde flera månader efter det innan paret träffades för en dejt. I en intervju med Nöjesguiden beskriver Mikael Sandström sin nya kärlek som ”äkta och ärlig”. 

– Det tycker jag är ett mycket attraktivt drag. En person som man förstår och som inte är komplicerad. Hon har en sådan känslomässig bredd och tydlighet att det är oerhört lätt att vara i hennes närhet, säger han i intervjun. 

Den 23 december leder hon sin sjätte "Bingolotto" uppesittarkväll i TV4, och julen friar hon med sin dotter.

Bor du tillsammans med din partner?

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.