Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Söker skådis till nya Harry Potter-filmerna

Daniel Radcliffe var elva år när han fick rollen som Harry Potter, vilket gjorde honom till en världsstjärna.Foto: Peter Mountain
Nu söker J.K. Rowling och filmbolaget Warner Bros en ny stjärna till filmen "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", skriver BBC.Foto: Tom Dulat
En öppen casting hålls i London lördagen den 18 juli, skriver brittiska BBC, och man letar efter en flicka mellan åtta och tolv år för rollen som Modesty.Foto: Barcroft Media
Den som kniper den eftertraktade rollen får sällskap av Eddie Redmayne under inspelningarna, då han ska spela huvudrollen som Newt Scamander.Foto: Jim Ruymen

Daniel Radcliffe var elva år när han fick rollen som Harry Potter, vilket gjorde honom till en världsstjärna.

Nu söker J.K. Rowling och filmbolaget Warner Bros en ny stjärna till filmen "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", skriver BBC.

En öppen casting hålls i London lördagen den 18 juli, skriver brittiska BBC, och man letar efter en flicka mellan åtta och tolv år för rollen som Modesty.

Den som kniper den eftertraktade rollen får sällskap av Eddie Redmayne under inspelningarna, då han ska spela huvudrollen som Newt Scamander.

– Hon har en förmåga att se djupt in i människor och förstå dem, säger studion om karaktären Modesty.

Boken som filmen bygger på kom ut 2001 och handlingen utspelas 70 år före händelserna i "Harry Potter". Filmen planeras få premiär hösten 2016.

I oktober förra året bekräftade J.K. Rowling den nya filmen – eller snarare filmerna. Tanken är att den kommande filmen ska få två uppföljare som planeras visas 2018 och 2020.

 

LÄS MER: J.K. Rowlings klockrena svar på hatarens diss

 

Även Harry Potter-teater görs

Som om det inte var nog med en ny filmtrilogi berättade succéförfattarinnan om ännu en ny del i sagan i slutet av juni. På Twitter skrev Rowling då om planerna för kommande "Cursed Child".

"Jag är väldigt glad över att bekräfta att en ny pjäs, kallad 'Harry Potter and the Cursed child' kommer sättas upp i London nästa år", skrev hon.

Precis som den nya filmtrilogin kommer pjäsen inte berätta samma historia som de redan utgivna böckerna och filmerna.

"Den kommer berätta en ny historia, som är ett resultat av ett samarbete mellan författaren Jack Thorne, regissören John Tiffany och mig", fortsatte J.K. Rowling.

 

LÄS MER: J.K. Rowling bekräftar ny Harry Potter-trilogi

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.