Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofias Wistams tårar efter sonen Kids oväntade hjälp

Sofia Wistam, programledare för ”Sofias änglar”. Foto: OLLE SPORRONG
I ett avsnitt från förra veckan tar Sofia Wistam hjälp av sonen Kid Eriksson. Foto: Instagrram
Sofia Wistam. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

19-åriga Simon skulle fira in det nya året med sina vänner – men kvällen blev en tragedi.

Efter ett bråk med några okända personer blir 19-åringen knivhuggen och dör sedan av sina skador.
Simon tyckte mycket om musik – och som en fin gest hjälper Sofia Wistams son Kid Eriksson till att färdigställa en av 19-åringens låtar i ”Sofias änglar”.

Simon var som vilken 19-åring som helst och som älskade musik. Han bodde tillsammans med sin mamma och hade två äldre systrar som flyttat ut.

– Simon var en helt vanlig kille. Med ett stort hjärta, säger mamma Irene i ”Sofias änglar”. 

Nyårsafton 2018 blev inte alls som varken Simon eller hans familj hade tänkt. Simon och hans kompisar var på en nyårsfest. Dit kom också några för dem helt okända personer. De var inte bjudna till festen och tränger sig på, hotar och provocerar Simon och hans vänner som inte vill bråka. Främst hotar de och skriker de glåpord på Simons bästa kompis, vilket gör att Simon kliver fram och försvarar honom.

Simons mamma Irene blir senare på natten väckt av att Simons bästa kompis mamma ringer och väcker henne och frågar om Irene hört vad som hänt. 

– Simon har blivit knivskuren och han är på väg i ambulanshelikopter till Karolinska, berättar Irene att hon fick höra i telefonen. 

Berättar om kvällen

Irene och Simons pappa åker till sjukhuset där deras son opereras. När de anländer får de inte träffa honom direkt utan får höra att de får vänta i två timmar.

– Sen går det femton minuter förbi den tiden. Och jag säger det till Simons pappa att det känns inge bra det här, säger Irene i programmet.

Läkarna berättar att Simons organ börjat självblöda och att han inte kan andas själv. De säger att de inte finns något mer de kan göra för att rädda hans liv.

Åtta månader efter sonens bortgång bor mamma Irene ensam kvar i huset. Huset som tidigare bundit familjen samman men som nu inte längre känns som förr.

– Det känns inte som ett hem där man vill vara, säger Simons syster Emelie i programmet.

Sofia Wistam: ”Grät så mycket”

Allt i huset påminner om Simon, och för systrarna är det jobbigt att besöka sin mamma i det huset. I onsdagens avsnitt av ”Sofias änglar” får familjen hjälp att göra om huset och se till att de vill vara där. Sofia Wistam berättar att detta program var extra jobbigt att spela in. 

– Det var superjobbigt. Jag grät så mycket, trots att jag aldrig träffade Simon, säger Sofia Wistam.

I programmet överraskar Wistam och de andra programledarna Simons familj och vänner. 19-åringen älskade musik och hade sitt material på en dator som hans mamma inte kommer åt. Med hjälp av Wistams son Kid Eriksson ser programledarna till att en av de låtar som Simon skrivit på färdigställs och spelas upp för familjen och vännerna. Wistam berättar att det var stort att hans röst var med dem där, fast han inte fanns längre.

– Ett av de starkaste vi gjort. Att han var med oss där då. Med hans röst. Han var där, säger Sofia Wistam. 

”Sofias änglar” sänds onsdagar kl 21.00 på kanal 5 och Dplay. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.