Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5Foto: Kanal 5
 Foto: Kanal 5

Sofias starka känslor efter mötet i Kanal 5

Publicerad

Tvåbarnsmamman Annloise förlorade sin man Jörgen – bara månader efter att han diagnosticerats för cancer.

Annloise och Jörgen var mitt uppe i att renovera sitt hem och sorgen lamslog familjen.

När familjen medverkar i ”Sofias änglar” – blir det ett känslosamt möte för programledaren Sofia Wistam.

– Det var längesedan jag blev så knockad faktiskt, säger hon i Kanal 5-programmet.

2014 förändrades livet totalt för familjen Morén från Bureå söder om Skellefteå. Annloise Moréns make Jörgen hade fått besked om att han hade drabbats av cancer.

Sedan gick allt väldigt fort. Annloise och sönerna Kim och Cevin berättar om den tuffa tiden efter beskedet i Kanal 5-programmet ”Sofias änglar”.

Jörgen hade lidit av svåra ryggsmärtor. Men han försökte jobba vidare som vanligt – tills en dag då smärtan blev för stor och Annloise fick kalla på ambulans.

Läkarna hittade en stor cancertumör i ljumsken på Jörgen. Men trots att man påbörjade behandling gick hans liv inte att rädda. Jörgen avled bara några månader efter att han fått diagnosen.

 

LÄS MER: Annloises man dog bara månader efter diagnosen

 

Sorgen efter Jörgen har lamslagit familjen. Annloise och Jörgen hann påbörja en renovering av huset men arbetet slutfördes aldrig.

 

LÄS MER: Yvonnes känslosamma möte med sina räddare

 

Sofia Wistam: ”Gick rakt in”

Familjen får hjälp med renoveringen av huset och det blir ett känslosamt möte för programledaren Sofia Wistam.

– Det var längesedan jag blev så knockad faktiskt, som när jag träffade den här familjen. Någonting gick rakt in. Sorgen känns påtaglig. De här killarna är så fina och jag hoppas att de är lite helare när vi åker härifrån, säger hon.

Annloise berättar i programmet att hon nu hoppas kunna leva med sorgen.

– I stället för att överleva, känns det som att vi kan börja leva igen, säger Annloise i programmet.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag