Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofias lyxiga val: Så mycket kostar klänningen

På onsdagen kom Spaniens kung Felipe VI och drottning Letizia till Sverige för ett två dagar långt statsbesök. Talman Andreas Norlén träffade kungligheterna mitt under brinnande politikkaos.
Prinsessan Sofias klänning kommer från brittiska märket Safiyaa.
Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessparet och prinsparet.
Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klänningen matchade hon med sitt diadem hon fick i bröllopspresent av kungen och drottningen.
Foto: JONAS EKSTROMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

På onsdagskvällen var det äntligen dags för lite härlig glamour när Spaniens kungapar bjöds in till fest på Slottet. 

Den ena kungligheten överglänste den andra och prinsessan Sofia gjorde ett överraskande val. 

Dessutom var hennes klänning en riktig dyrgrip.

Det slogs på den stora trumman när Spaniens kung Felipe VI och drottning Letiza välkomnades till Sverige av kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Kungaparen åkte kortege till inre slottsgården på kungliga Slottet strax före lunch på onsdagen.

– Det har gått fyra decennier sedan det senaste besöket. Därför tar vi över facklan och hoppas att vårt besök ska fördjupa vänskapen mellan Sverige och Spanien, sa Felipe VI då. 

Och på kvällen vankades det bankett och finkläderna åkte fram. 

Den spanska drottningen visade en gest till Sverige genom att klä sig svenskt i en mörkblå klänning från H&M Conscious Exclusive-kollektion. Och Victoria tog tillfället i akt att återanvända en sagolik kärleksklänning hon bar för första gången på de officiella bilderna från hennes och prins Daniels 10-årsjubileum. Klänningen är designad av den svenska couturedesignern Frida Jonsvens.

”Kvällens stora modevinnare var tveklöst kronprinsessan Victoria”, skrev bland annat Damernas värld.  

Och prinsessan Sofia var inte sämre. I en vit figurnära, drömsk klänning från det brittiska märket Safiyaa strålade hon på banketten. 

Men något som kanske är lite oväntat är att klänningen bland annat är tänkt att bäras till en repetitionsmiddag – dagen innan ett bröllop. Sajten UFO No More var först med att rapportera om det. Dessutom är klänningen inte heller en billig historia – om man klickar sig vidare från Ufo No More kan man se att klänningen är utsåld men att den har gått loss för 2 095 dollar – alltså runt 19 000 svenska kronor. På andra sajter finns den dock till försäljning och finns till och med att köpa på rea för 885 pund – alltså runt 10 000 svenska kronor. 

Angelina hittade prinsparets bortsprungna hund

Angelina Berge, 20, och hennes vänner knackade på hos prinsparet – då öppnade Carl Philip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.