Sofia Wistams härliga skärgårdslyx med maken

Till vardags bor makarna Wistam i en pampig sekelskiftsvilla på Lidingö.
Sofia Wistam ser ut att njuta av sommarens glada dagar.
Foto: Instagram
På Instagram har Sofia Wistam delat med sig av bilder från lantstället på Sandhamn.
Foto: Instagram

Sofia Wistam och maken Magnus köpte i fjol ett lantställe i Sandhamn, på Sandön i Stockholms skärgårdsidyll.

Där tillbringar hon sommardagarna med båtutflykter, middagar med vänner på terrassen – och hon ska även pröva på något nytt nämligen att skriva.

– Det är ett ben som jag inte riktigt har utforskat än, berättade Sofia Wistam tidigare i sommar.

Sofia och Magnus Wistam bor till vardags i en stor sekelskiftesvilla på Lidingö. 

Och i fjol köpte makarna även ett lyxigt lantställe på Sandhamn, i Stockholms skärgård. 

Nu lever Sofia Wistam sommarens glada dagar på lantstället. Det råder härligt skärgårdsliv för familjen Wistam ute på Sandhamn. Yngsta sönerna Texas och Lennox sommarjobbar även på ön.

– Jag kommer vara på Sandhamn och försöka hålla i gång träningen och sen ska jag försöka skriva lite grann. Det är ett annat ben som jag inte riktigt har utforskat än, att skriva, berättade hon tidigare i sommar.

På Instagram har Sofia Wistam lagt upp bilder och filmklipp från sina sommardagar i skärgården. Hon och maken lyxar till det med härliga dagar på sjön. 

På ett filmklipp äter hon kräftor på en terrass tillsammans med vänner. 

Wistam har även planterat en vinranka som hon visar upp på Instagram.

”Jag har noll gröna fingrar….. Men nu njuter jag av att den här lilla rackaren växer flera centimeter per dag”, skriver hon till bilden.

Lång karriär som programledare

Sofia Wistam är en av landets mest kända och folkkära programledare. 

Hon slog igenom som över en natt i barnprogrammet ”Soffipropp” som började visas på TV4 1995. Den silverklädda rymdhjälten Soffipropp tog sig rakt in i svenska folkets hjärtan.

Efter succén som Soffipropp har Sofia Wistam programlett och medverkat i flertalet stora tv-produktioner som ”Stadskampen”, ”När och fjärran”, ”Fame Factory”, ”Temptation Island”, ”Den stora hälsoresan” och som jurymedlem i ”Talang”.

Men det tv-program hon kanske i dag är allra starkast förknippad med är Kanal 5:s ”Sofias änglar”, som har rullat sedan 2011 och som prisades med en Kristallen 2019.

Själv tror hon att det programmets framgång beror på att hennes och teamets engagemang i ”Sofias änglar” lyser igenom.

– Det är riktiga känslor och det gäller alla, även de som jobbar bakom kameran. Alla går in med själ och hjärta, och tårar och skratt. Det kanske är det som har byggt det, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.