Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Wistams hälsokamp: ”Är så jäkla deppigt”

Sofia Wistam får kämpa för att orka ta sig till gymmet.
Foto: MATTIAS AHLM / SVERIGES RADIO
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam har en podd ihop.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
När Wistam väl är på gymmet tycker hon det är kul, men att ta sig dit är tufft.
Foto: Instagram

Sofia Wistam har under ett par månader gått på ett tufft kost- och träningsprogram.

I sin podcast ”Wahlgren och Wistam” berättar programledaren om hur hon får kämpa för att ta sig till gymmet – men också om sitt långsiktiga mål.

– Det här är ju flera månader som jag håller på och bara matar in ett nytt beteende, säger Wistam i podden.

Sofia Wistam, 54, är tillsammans med Kalle Moraeus, Viktor Frisk, Marika Carlsson, Magnus Wislander och Patrick Ekwall aktuell för vårens säsong av ”Den stora hälsoresan” på Discovery+.

För att komma i form genomgår deltagarna det strikta träningskonceptet 16 weeks of hell – framtaget av den personlige tränaren Tony Andersson.

Nu har Sofia Wistam kommit en bit på vägen men i podcasten ”Wahlgren och Wistam”, som hon har tillsammans med Pernilla Wahlgren, berättar hon att det fortfarande är en kamp att ta sig till gymmet. 

– Jag kan säga att när jag väl är på gymmet tycker jag det är rätt kul. Jag tycker att det är kul att se att jag har fått muskler här och var, i axlar och armar. Jag tittar mig i spegeln och tänker ”shit Sofia du jobbar bra”. Men vägen dit, från soffan till gymmet, det är att bestiga Mount Everest. Jag har ingen lust att ta mig dit. När jag väl är där, helt okej, säger hon i podden.

Vill inte gå ner ett hekto mer

Deltagarna tränar fem dagar i sträck för att sen vila en dag, säger programledaren.

Sofia Wistam berättar sen om ett inslag i programmet då hon och en kompis går och prövar kläder.

– Banne mig att jag kommer i storlekar jag inte kommit i på länge.

Hon avbryter sig själv.

– Det är verkligen, verkligen inte banta jag vill göra nu, jag behöver inte gå ner ett hekto mer. Men muskler, och att man känner att kläderna sitter på ett annat sätt, det är jäkligt härligt, fortsätter hon.

Den strikta dieten gör att Sofia Wistam inte kan äta vad som helst. Så när maken Magnus Wistam ska tillaga en smarrig middag får hon avstå, berättar hon i ”Wahlgren och Wistam”. 

– Det är så jäkla deppigt, säger hon i podden.

Fick kritik – för mycket fokus på vikt och mat

Men trots att det är kämpigt hoppas Sofia Wistam på att de nya vanorna ska hålla i sig.

– Jag ska verkligen kämpa att det inte ska vara någon slags jojo-grej det här. Och det är så lång tid, det här är ju flera månader som jag håller på och bara matar in ett nytt beteende.

Den första säsongen av ”Den stora hälsoresan” fick kritik.

Författaren Martina Haag hoppade av eftersom hon tyckte att det var för mycket fokus på vikt och mat.

Skådespelaren Johan Rheborg kallade programmet ”oansvarigt” och beskrev det som att förebilder ”hetsas att tokbanta och överträna”.

”Den stora hälsoresan” har premiär i dag 7/4 och går nu att se på discovery+ 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.