Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Wistam räddade livet på expojkvännen

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.Foto: Jari Kantola
Hannes Holm.Foto: Emil Nordin

Sofia Wistam räddade livet på sin dåvarande pojkvän Hannes Holm - två gånger.

Det avslöjar nu sonen Kid i podcasten "Wahlgren & Wistam".

– Jag var så nära att dö själv, jag kämpade och släckte eld, säger Wistam i avsnittet.

I det senaste avsnittet av "Wahlgren & Wistam" avslöjar Sofia Wistams son Kid Eriksson att Wistam har räddat livet på Hannes Holm två gånger. Första gången var redan innan Holm och Wistam var ett par.

– Hon gick förbi typ en krog eller någonting och då stod hennes nu ex då och var i slagsmål med några killar och då hade hon tydligen hoppat på honom som att liksom skydda honom. För om hon ligger på honom så kan inte de inte slå honom. Och då hade han tydligen blivit superkär i mamma som räddade livet på honom, berättar Kid.

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren: Jag blir som ett barn

 

Kid berättar vidare i podden om andra gången när det börjar brinna i en madrass efter en kräftskiva. Men Hannes Holm hade inte märkt av det då han låg och sov.

Sofia Wistam berättar själv vidare om händelserna i podden.

– Första gången vi sågs så var det liksom slagsmål. Jag hade då läst i tidningen innan om att någon hade blivit nedslagen och dödad typ i tunnelbanan. Jag var så upprörd över att ingen gjorde någonting så när jag gick förbi det här slagsmålet så ville jag agera, säger Wistam.

Hon förklarar även vad det var som hände under kräftskivan när en madrass började brinna. Wistam och Holm låg i sängen bredvid.

– Jag låg och sov också bara hosta, hosta, hosta. Sen så öppnar jag ögonen och det var rök överallt. Och då fattar jag att det brinner. Jag var så nära att dö själv, säger Wistam och fortsätter:

– Jag kämpade och släckte eld. Det var rök och det var sot och det var brinnande madrasser. Jag var helt slut liksom. Och då morgonen efter när han går upp där och ser inte kaoset.

 

LÄS MER: Tv-profilen om den mystiska åkomman

 

Hannes Holm berättar i efterhand att han fortfarande känner stor tacksamhet till Sofia Wistam.

– Man kan ju säga att hon har två livräddningar upp på mig, som tur är jag utbildad badvakt. Hon kan ju ringa mig när hon vill bada så kan jag förhoppningsvis rädda livet på henne. Det här var ju väldigt längesen, för en herrans massa år sedan. Men hade hon inte räddat livet på mig hade det varit en massa filmer som inte hade blivit av, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.