Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Wistam i tårar efter Erikas historia

Magnus Nirs dog på ett flygplan på väg hem till Sverige efter en semester i Thailand. Hela familjen var ombord på planet, som hade flera timmar kvar till Stockholm.

I kvällens "Sofias änglar" blir programledaren Sofia Wistam mycket berörd av Erika Söderstrand berättelse.

– Det Erika har gått igenom är helt sjukt. Det är fruktansvärt, säger hon i programmet.

I kvällens avsnitt av "Sofias änglar" får Erika Söderstrand, vars man dog ombord på ett flygplan på väg hem från Thailand, hjälp av Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm.

 

LÄS MER: Erikas man dog på planet till Sverige – nu berättar hon om traumat

 

Under programmet blir Sofia Wistam mycket berörd av Erika Söderstrands berättelse och börjar gråta.

– Det känns som att Erika är en fantastiskt stark människa mitt i allt detta kaos och den sorg som finns. Och hon gör ju det så klart för att hennes barn inte ska få en sorglig barndom utan en härlig barndom. Men det måste ju vara otroligt jobbigt och emotionellt vissa stunder, säger hon och fortsätter:

– Att sitta på ett flygplan med två små barn och pappan och ens man går bort mitt framför ögonen på en och sedan sitta kvar i flygplanet i fem timmar. Det Erika har gått igenom är helt sjukt faktiskt. Jag kan knappt tänka mig något värre, det är fruktansvärt.

Sofia Wistam ska fixa huset

När Erika Söderstrand kom hem till Sverige var det till en drastiskt förändrad vardag. Hon är en ensamstående mamma och huset som familjen bor i slitet och även farligt på vissa ställen.

Därför är det mycket som ska göras när Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm anländer till Visby. Bland annat ska ett helt nytt kök byggas, dessutom måste värmesystemet fixas inför vintern.

 

LÄS MER: Sofia, 12, lever med fyra tumörer i hjärnan

 

För att inte tala om att huset behöver anpassas för Erikas två barn Wilda och Viggo, som båda lider av en ögonsjukdom som i värsta fall kan göra dem blinda.

– Vi vet att ni har varit med om en riktigt jobbig resa och att det är lite motigt och att ni kanske skulle behöva lite hjälp för att bo kvar i huset. Vi vill jättegärna hjälpa er, säger Sofia Wistam i programmet.

"Sofias änglar" sänds måndagar klockan 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.