Sofia Wistam dolde cancern för sina barn

Sofia Wistams beslut för barnen – under cancerbehandlingen

Sofia Wistam drabbades av bröstcancer för tio år sedan – och berättade det inte för någon förutom sin man.

I ”Över Atlanten” berättar Kanal 5-programledaren om den tuffa tiden då hon valde att hålla den tunga cancerbehandlingen hemlig.

– Det var tv-inspelningar och jag bara: ”Jag måste åka nu”, och så åker jag till strålning. Ingen visste om det i produktionen, säger Sofia Wistam i ”Över Atlanten”.

Fast med varandra på en båt över Atlanten i flera veckor är det ofrånkomligt att deltagarna i ”Över Atlanten” lär känna varandra ordentligt.

I tisdagens avsnitt berättar ”Leif och Billy”-skådespelaren Klas Eriksson för Sofia Wistam att han förlorade sin mamma i cancer när han var 16 år.

 ”Sofias änglar”-programledaren vet hur det är att vara på andra sidan – att vara den cancersjuka föräldern som är rädd för att behöva lämna sina barn.

– När jag var sjuk, jag hade ju bröstcancer, det enda som malde i mitt huvud är att mina barn ska vara utan mig, säger hon i ”Över Atlanten”, och fortsätter:

– Det var tio år sedan, och då sa jag det inte till någon.

– Varför då, undrar Klas Eriksson.

– Det kan man verkligen undra. Sa jag det, så är det på riktigt. Cancer är så laddat liksom, då tänker man att man ska dö, svarar Wistam.

”Ingen visste om det i produktionen”

Programledaren berättar att det enda hon kunde tänka på under sjukdomskampen var hur barnen skulle få det, även om hon var trygg med att de har fina pappor.

– Det enda som loopade var ”barnen, barnen, barnen”. Trots att de har bra föräldrar så är man ju så här... de ska ha sin mamma. Det är väldigt laddat, mammarollen liksom. Allt från graviditet till amning till vaknätter och bråk och tjafs och tonårsperioder. Det är så jäkla mycket man lägger in som förälder, säger Sofia Wistam i ”Över Atlanten”.

Samtidigt som hon kämpade på med bröstcancern jobbade Wistam på som vanligt, och ingen i tv-produktionen visste vad hon gick igenom.

– När folk inte vet heller, det var tv-inspelningar och jag bara: ”Jag måste åka nu”, och så åker jag till strålning. Ingen visste om det i produktionen, säger hon.

Den enda som visste om bröstcancern var maken Magnus Wistam, och programledarens mamma.

– Magnus sa jag det till. Men inte barnen, säger Sofia Wistam i ”Över Atlanten”.

Expressen har sökt Sofia Wistam, som avböjer att kommentera ytterligare.

Sofia Wistams dotter drabbades av narkolepsi 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.