Sofia Vergara stämmer skönhetsföretaget Venus Comcept. Foto: Broadimage/Rex ShutterstockSofia Vergara stämmer skönhetsföretaget Venus Comcept. Foto: Broadimage/Rex Shutterstock
Sofia Vergara stämmer skönhetsföretaget Venus Comcept. Foto: Broadimage/Rex Shutterstock
Skådespelare kräver 15 miljoner dollar. Foto: Goodwin/Pablo/Fameflynet PictureSkådespelare kräver 15 miljoner dollar. Foto: Goodwin/Pablo/Fameflynet Picture
Skådespelare kräver 15 miljoner dollar.  Foto: Goodwin/Pablo/Fameflynet Picture

Sofia Vergara stämmer skönhetsföretaget

Publicerad

"The Modern Family"-skådespelaren Sofia Vergara stämmer skönhetsföretaget Venus Concept.

Anledningen ska vara att företaget har använt hennes namn i reklam – utan hennes tillstånd.

Sofia Vergara kräver nu 15 miljoner dollar av företaget, skriver sajten People.

Sofia Vergara tar nu juridisk hjälp för att skydda sitt namn och varumärke. Skådespelaren, som är mest känd från tv-serien "The Modern Family", stämmer Venus Conept på 15 miljoner dollar.

Det är sajten People som har fått tag i rättsdokumenten, som visar att Vergara hävdar att skönhetsföretaget har använt hennes namn och varumärke i reklam och marknadsföring, utan hennes tillstånd.

Produkten det rör sig om ska Sofia Vergara ha använt i augusti för två år sedan, och under tiden hon föreberedde sig för galan Primetime Emmy Awards.

"Tyckte inte om den"

Men hon ska aldrig ha gett tillåtelse för företaget att använda hennes namn i marknadsföringssyfte.

"Vergara provade hudprodukten men tyckte inte om den, och ansåg även att den inte gav några resultat och slutade därför att använda den", står det i stämningsansökan, enligt People.

Detta ska även vara andra gången som Vergara och skönhetsföretaget hamnar i luven på varandra. Enligt skådespelaren ska hon en gång tidigare ha funderat på att vidta rättsliga åtgärder mot företaget.

Har använts flitigt

Så sent som i början på året har Venus Concept använt Sofia Vergaras ansikte och namn på internet och även under deras shower där de marknadsför hudprodukterna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag