Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sofia Rågenklint ny programledare för ”Fråga doktorn”

I början av pandemin stoppades Suzanne Axell från att leda programmet på grund av att hon var tvungen att resa mellan Stockholm och Umeå.
”Jag slutar som programledare men fortsätter att jobba i redaktionen”, säger Suzanne Axell.
Foto: MOA FRYGELL / SVT
”Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka”, säger Sofia Rågenklint.
Foto: /IBL / /IBL
Sofia Rågenklint är ny programledare för ”Fråga doktorn”.
Foto: MATILDA SANDBERG / SVT
Doktor Karin Granberg och Sofia Rågenklint.
Foto: MATILDA SANDBERG / SVT

Efter 18 år som programledare för ”Fråga doktorn” får nu Suzanne Axell en annan roll i programmet.

Ny programledare blir Sofia Rågenklint.

– Det känns hedrande att få ta över stafettpinnen, säger Rågenklint i ett pressmeddelande.

Suzanne Axell har programlett ”Fråga doktorn” i över 18 år. Nu har hon beslutat sig för att ta en annan roll i programmet.

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv, säger Suzanne Axell i ett pressmeddelande.

– Direktsändningarna varje vecka har inneburit att jag har haft 130 mils pendling till jobbet, och det är tufft i längden. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg.

Hon ersätter

Den som kommer ta över programledarrollen är Sofia Rågenklint.

– Jag är en av dem som suttit bänkad vecka efter vecka framför ”Fråga doktorn”. Suzanne Axell är ju ”Fråga doktorn” och det känns hedrande att få ta över stafettpinnen nu när hon själv väljer att ta en annan roll i programmet, säger Rågenklint i ett pressmeddelande.

Doktor Karin Granberg fortsätter medverka i programmet och svarar på tittarnas frågor. I ett pressmeddelande menar Granberg att hon ser fram emot de nya programmen.

– Suzanne är unik och kommer att saknas. Sofia är likaså fantastisk. Det är verkligen en förmån att få jobba tillsammans med henne och jag ser fram emot programmen, vilket jag också hoppas att alla som tittar också gör.

Stoppades på grund av pandemin

I slutet av mars stoppades Suzanne Axell från att leda ”Fråga doktorn” på grund av coronapandemin. Linda Olofsson ersatte Axell ”tills vidare”.

– Det är resebeslut helt enkelt, att jag inte ska resa mellan Stockholm och Umeå. Jag är inte sjuk eller någonting sånt men man blir utsatt för ganska mycket på de där resorna, så vi valde att inte chansa helt enkelt, förklarade Suzanne Axell för Expressen då.

Suzanne Axell: SVT skiljer på folk och folk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.