Sofia och Antons försoning i ”Gift vid första ögonkastet”

Anton Pehrson och Sofia Lindhe talade ut om det som hänt och försonades efter bråket på midsommar.
Sofia Lindhe.
Det andra paret Johan Skantz och Susanna Lundberg tog emot de andra paren när de sågs för en maskeradfest.
Anton Pehrson och Johan Skantz i diskussion om de bråk som varit.
Anton Pehrson.
Johan Skantz.

Midsommarfesten slutade dramatiskt för Anton Pehrson, 29, och Sofia Lindhe, 25, i ”Gift vid första ögonkastet”.

Men i senaste avsnittet visas hur de försökte lösa konflikten.

Även Johan Skantz, 31, och Susanna Lundberg, 32, har haft problem.

– Vi märker i år att våra damer ställer rätt höga krav på männen i de här relationerna, säger psykologen Fredric Bohm i programmet.

Bråket på midsommar började efter att Anton Pehrson och en vän sjungit med i Björn Rosenströms låt ”Raggarrock, pojkarna som busar”.

Sofia Lindhe påpekade hur sexistisk hon tycker låten är. Det blev dålig stämning och till slut lämnade hon festen.

– Två killar satt och sjöng med i ganska sexistiska låtar, medan tre tjejer satt runt bordet och tyckte inte alls att det var något kul. Med mina värderingar och mina åsikter känner jag mig kränkt i den situationen, säger hon i det senaste avsnittet av ”Gift vid första ögonkastet” på SVT.

Samtidigt förklarar hon om att det handlar om så mycket mer än en enskild låttext.

”Finns ett samhällsproblem”

Anton Pehrson säger i programmet att det var en rolig grej, en nostalgitripp tillbaka till pojkrummet. Och att han då inte tänkte så mycket på textens innebörd.

– Jag vill inte blunda för det, jag vill verkligen förstå. Jag ser ju också, jag vet ju att det finns ett samhällsproblem. Det är extremt svårt att sätta mig in i hur det är att vara tjej i samhället. Jag vet ju hur många grisar det finns där ute, säger han i programmet.

Johan Skantz och Susanna Lundberg har också haft en konflikt om könsroller och feminism. Redan efter ett par dagars äktenskap uppstod en spricka. Han skämtade om att hon som kvinna borde städa i hemmet.

– Jag tycker att om man är man och vit, och är så pass privilegierad man kan vara, att skämta om sådant är ganska respektlöst, sa hon då.

Psykologen: ”Det är ett problem”

När de tre nygifta paren träffade varandra för första gången på en herrgård passade Anton Pehrson och Johan Skantz på att prata om det som hänt.

– Jag kan absolut tänka på vissa saker, hur jag säger saker, och ändra lite språk. Men jag vill inte ändra allt. Jag vill prata som jag gör och ha lite tugg med mina polare. Kunna skämta om allt. Det är också en ventil, säger Johan i programmet.

Programmets psykolog Fredric Bohm anser att kvinnorna varit hårda mot männen.

– Det är inte ett problem i sig. Jag tycker man ska ställa höga krav på sin partner. Men det är ett problem när man ställer två emot varandra stående krav samtidigt. De vill och ena sidan ha traditionellt manliga män, som tar för sig, är trygga, dominanta. Samtidigt vill de ha män som är jämställda, anpassningsbara och som inte tar plats. Det går inte ihop.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.