Sofia Hellqvist - från blå lyx till budgetfynd

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sofia Hellqvist och prins Carl Philip på event i Göteborg för Project Playground, välgörenhetsorganisationen som Sofia startade tillsammans med en kompis. Sofia var kungligt klädd i blå klänning med stenprydd halsringning. Carl Philip var klädd i svart.
Sofias vackra klänning kommer från NLY EVE och kostar 799 kronor.
Klänningen är broderad med pärlor runt halsringningen och i ärmsluten. Sofia valde att ha håret uppsatt denna afton vilket framhävde den utsmyckade maxiklänningen lite extra.
Sofia Hellqvist, på sitt första officiella portträtt presenterat av Kungahuset. Här valde Sofia att bära en blå Armani-klänning med trekvartsärm och lite drapering.
Tillsammans med prins Carl Philip som var stilig i gråblå kostym vid fotograferingen.
Vid julkonserten i Vasakyrkan i december 2014 var Sofia klädd i den här kortärmade klänningen i mörkblått från Matthew Williamson.
Foto: David Sica
Sofia värmde sig i en ljus kappa och matchade ensemblen med svarta klackar.
Foto: David Sica
När prins Carl philips kusinbarn döptes i Slottskyrkan bar Sofia en mönstrad klänning i blågrå nyanser från Karen Millen.
Foto: Suvad Mrkonjic
Klänningen matchades med kuvertväska och pumps från L K Bennett och en dräktjacka från Karen Millen.
Foto: Suvad Mrkonjic
Sofia klär sig ofta i spetsklänningar och den här mörkblå aftonklänningen kommer från Tadashi Shoji. Den bar Sofia när drottning Silvia fyllde 70 år.
Foto: Suvad Mrkonjic
Under Skid-VM i Falun var Sofia Hellqvist givetvis klädd i blått!
Foto: David Sica
Under sommarledighet på Rivieran i sällskap med prins Carl Philip passade Sofia Hellqvist på att ta ett dopp i Medelhavet iförd blålila bikini.
Foto: Fame Flynet Spain
1 / 13

Sofia Hellqvist gifter sig i sommar och sannolikt bär hon en brudklänning i vita spetsar.

Men kungligt blått ligger också den blivande bruden varmt om hjärtat.

Allt om Mode har tittat närmare på Sofias blå val - en färg hon ständigt återkommer till.

Vilken är din blå favorit? Rösta här!

Sofia Hellqvist skulle kanske gifta sig i blått om traditionen tillät det. Åtminstone om man ska dra någon slutsats utifrån de färgval hon hittills gjort när det kommer till andra festligheter hon deltagit i sedan hon introducerades i kungafamiljen.

Oavsett om det handlar om ett födelsedagsfirande eller en julkonsert, ett välgörenhetsevent eller en porträttfotografering har Sofia vid upprepade tillfällen klätt sig i blått.

i mitten av mars hölls ett event i regi av Sofias välgörenhetsorganisation Project Playground i Göteborg och Sofia och Carl Philip var givetvis på plats. Och Sofia bar, just det, en blå klänning. Den skira långärmade maxiklänningen i mörkblått var långärmad och utsmyckad med broderade pärlor och kommer från NLY EVE, en linje aftonklänningar från nätshoppen Nelly.

Mest minnesvärd är kanske den blå spetsklänningen från Tadashi Shoji som Sofia bar till drottning Silvias 70-årsfirande 2013. Vid sin debut på kungaparets representationsmiddag året efter klädde sig Sofia också i en Shoji-klänning i spets men då föll valet på en röd aftonklänning.

Vill du se ännu mer Sofia-plagg? Läs här!

Ett annat blått plagg bland Allt om Modes favoriter är den blå Armani-klänningen Sofia bar när hennes officiella porträtt togs till Kungahuset. Den draperade klänningen gjorde sig perfekt till Sofias mörka utsläppta hår.

I topp på vår lista bland Sofias kungligt blå val är nog ändå den kortärmade Matthew Williamson-klänningen Sofia klädde sig i när det var dags för julkonsert i Vasakyrkan förra 2014. Den är en så perfekt mix av ett dressat och lättburet plagg och Sofia matchade den fint med svarta klackar.

Oavsett tillfälle hittar Sofia rätt tonträff i sina klänningsval, både när det handlar om exklusiva Armani-plagg och budgetfynd från Nelly.com. Och vi gillar det återkommande valen av kungligt blått.

Min blå favorit är

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.