Sofia Hellqvist - den nya Kate Middleton

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sofia & Kate har båda fått varsin prins. Men likheterna slutar inte där. Nu jämför utländska medier Sofia Hellqvist med stildrottningen Kate Middleton. På den oficiella bilden här till vänster bär den blivande prinsessan en ljus klänning från ett av Kates absoluta favoritmärken: Reiss.
Foto: MATTIAS EDWALL/KUNGAHUSET.SE & Mario Testino
Klänning "Valentina", Reiss, cirka 2 500 kronor (270 euro).
När Kate bar denna Reiss-klänning under ett möte med Michelle Obama 2011 blev uppmärksamheten så stor att modekedjans hemsida kraschade…
Foto: Stella Pictures
MARINTSåväl Kate som Sofia är förtjusta i marina färger. En mörkblå kavaj och smårutig skjorta är självklara i deras respektive garderober.
Foto: All over press & Stella Pictures
SPETSPRINSESSORSpets är en favorit när det kommer till galaklänningar. Sofia gillar bland annat Tadashi Shoji. Kates klänning på bilden är designad av Diane Von Furstenberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC & Stella Pictures
FÄRGSTARKTEnfärgade fodral är en perfekt jobboutfit för Sofia och Kate. Roland Mouret hör till favoritdesignerna när det gäller detta plagg.
Foto: Sven Lindwall & Stella Pictures
GALASTILSofia Hellqvist i By Malina och Kate Middleton i Jenny Packham.
Foto: SUVAD MRKONJIC & Stella Pictures
1 / 8

Sofia Hellqvist är den nya Kate Middleton.

Den blivande prinsessan hyllas nu i internationell press som Europas nya kungliga stilikon inför bröllopet med Carl Philip.

Och efter att ha burit en ljusblå Reiss-klänning, Kates favoritmärke, hotar hon stiltronen på allvar…

Kate Middleton har länge varit ohotad stildrottning bland Europas kungahus. Hennes mix av elegant lyx och billigare trendmärken hyllas ständigt i internationella medier.

Men nu får hon se upp. En annan brunett med snarlik stil och utseende är nämligen på allas läppar - Sofia Hellqvist, Sveriges blivande prinsessa!

Att Sofia inspirerats av Kates stilresa råder det ingen tvekan om. Både Hello Magazine och Mail Online har dragit paralleller mellan de två.


LÄS MER: Här är hela tidsschemat för bröllopet mellan Sofia och Carl Philip

Utmanar Kate Middleton

"Hennes garderob har fått en kunglig makeover. De tajta klänningarna och provokativa plaggen från hennes tid som dokusåpastjärna har kastats ut och plagg i Kate-inspirerade klänning och skor har ersatt dem", skrev Mail Online redan ifjol.

Sofia har hyllades också nyligen av modetidningen Harper's Bazaar som den "stora utmanaren" till Kate.

Diggar tajta fodral

Precis som sin brittiska motsvarighet väljer Sofia ofta tajta fodral, diskreta smycken och liknande designers. Bilden förstärks ytterligare av att paret har liknande kroppstyp, färger och frisyrer.

Häromdagen befäste Sofia sin position ytterligare. På nysläppta foton på hovets hemsida bar Sofia en ljusblå Reiss-klänning - en tydlig blinkning till Kate.


LÄS MER: Sofia i nytt knäkort fodral!

Bröllop med Carl Philip den 13 juni

Reiss hör nämligen till hertiginnans absoluta favoritmärken. Kate bar bland annat en Reiss-klänning när hon träffade Michelle Obama 2011.

Klänningen fick då så mycket uppmärksamhet att företagets hemsida kraschade.

Om Sofia kommer orsaka liknande hysteri i framtiden återstår att se. Den 13 juni gifter hon sig med prins Carl Philip och då får Kate verkligen se upp!

Nyförlovade Kate och William.
Foto: Chris Jackson
Nyförlovade Sofia och Carl Philip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.