Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Söderberg svarade mobbaren – hyllas

SVAR PÅ TAL. Rickard Söderberg svarade mobbaren – på bästa sätt.
Sångaren deltar i årets Melodifestival.
Foto: Sven Lindwall

Operasångaren Rickard Söderberg fick ett sms: "Fuck you bögjävel".

Då svarade han - på bästa möjliga sätt.

– Jag tänkte "Hur ska jag klämma dit honom?", säger Rickard Söderberg.

På internet är det lätt att vara anonym. Det har kommit att utnyttjas av personer som vill skicka hat till kända personer. Men i det här fallet tänkte mobbaren inte riktigt till - och skickade ett sms till operasångaren Rickard Söderberg, med ett offentligt nummer.

"Fuck you bögjävel", stod i det sms:et.

– Jag får ju sådant här varje dag på Instagram och Twitter, men de är nästan alltid anonyma. Den här killen hade nog ett nummer som är hemligt när man ringer, men när man skickar ett sms så syns det ju. Jag tror inte att han tänkte på det, säger Rickard Söderberg.

Ville stressa honom

Det var något som Söderberg utnyttjade.

– Jag tänkte "Hur ska jag klämma dit honom?", jag ville göra honom lite stressad.

Konversationen som utspelade sig därefter har hyllats av sångarens följare i sociala medier.

– Det har varit väldigt bra respons. Jag är glad över att det för en gångs skull är mer kärlek än hat på internet, säger Rickard Söderberg.https://twitter.com/GayTenor/status/556156929974992898

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.