Foto: /All Over PressFoto: /All Over Press
 Foto: /All Over Press
Foto: /All Over PressFoto: /All Over Press
 Foto: /All Over Press

Snusk-skämtet i stjärnornas podcast

Publicerad

Fittja, Valefittan och Röva.

När Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren ska diskutera roliga ortsnamn brister det.

– Det är jobbigt om man hittar drömhuset och så ligger det i Snorrslida, säger Sofia Wistam.

I dag släpptes det senaste numret av Sofia Wistams och Pernilla Wahlgrens podcast "Wahlgren & Wistam".

Och det är när duon ska diskuterar förorter på frammarsch som Husby, Flemingsberg och Fittja som det brister.

– Men ärligt talat, är det inte lite deppigt att säga att man är från Fittja, säger Sofia Wistam och får medhåll från sin kollega.

– Det är ett så konstigt namn, tänk att sitta full i taxin hem och säga "Kör mig till Fitta", det blir ju liksom det.

– Sa du fitta? Nej jag sa Fittja, fyller Sofia Wistam i.

LÄS MER: Wistams nyårslöfte – ska ha mer sex 2016

Det får båda att börja fnittra okontrollerat. Samtidigt försöker de be om ursäkt till de Fittja-invånare de kan ha förolämpat.

– Jag vill inte bo i Fittja men det är säkert jättefint där men ni har ett väldigt konstigt ortsnamn säger Pernilla Wahlgren.

– Vi ber om ursäkt till alla er som bor i Fittja. Det är säkert jättefint, säger Sofia Wistam.

"Fittja slår allt det här"

Men Fittja är inte det enda "uppseendeväckande" ortsnamn som Pernilla Wahlgren går igång på. Under hennes turnéer har hon bland annat åkt förbi orter som Museröd och Flatön.

– Men Fittja slår allt det här. Kom med något bättre, säger Sofia Wistam.

Då kontrar Pernilla Wahlgren med Valefittan.

– Det är sant, det ligger också i Bohuslän. Men så kan det ju inte heta! Var bor du? Jag bor i Valefittan. Och så finns det något som heter Röva. Snorrslida vet jag att det finns ett ställe som heter.

– Det är jobbigt om man hittar drömhuset och så ligger det i Snorrslida. Jag måste köpa det här Snorrslida-huset, säger Sofia Wistam.

LÄS MER: Wistam om att berätta om cancern för barnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag