Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snoppmätning mellan Läckberg och Morberg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Camilla Läckberg och Per Morberg.
Foto: Martin Melin
På sin instagram beskriver Camilla Läckberg sitt möte med Morberg.
"Jag har sålt 1 miljon böcker, sa Per. Jasså. Jag har sålt 12 miljoner böcker, svarade jag", skriver Läckberg om konversationen mellan de folkkära författarna.
Foto: Cornelia Nordström

Här möts författarna Camilla Läckberg och Per Morberg - i en kamp om vem som sålt flest böcker.

Läckberg beskriver det hela på sin Instagram:

"Jag har sålt 12 miljoner böcker svarade jag. Det blev väldigt tyst några sekunder", skriver Camilla Läckberg med hashtaggen "snoppmätning".

Under helgen har författareliten samlats för mässa i Göteborg. Där dök bland annat deckardrottningen Camilla Läckberg och matgurun Per Morberg på varandra.

Det slutade i en kamp om vem som sålt flest böcker - som Läckberg beskriver som en "snoppmätning" på Instagram.

"Jag har sålt 1 miljon böcker, sa Per. Jasså. Jag har sålt 12 miljoner böcker, svarade jag", skriver Läckberg om konversationen mellan de folkkära författarna.

"Kanske druckit så många liter vin"

Hon fortsätter:

"Det blev väldigt tyst några sekunder. Sen: Men du har inte sålt 750 000 liter vin i alla fall! sa Per", skriver Läckberg till en bild på sig själv och Morberg.

In i leken ger sig också bland andra Magnus Hedman, som pikar Läckberg:

"Men kanske druckit så många liter vin?".

Camilla Läckberg har skrivit åtta deckare, två kokböcker och tre barnböcker om Super-Charlie. Hennes böcker har också filmatiserats och sålts runtom i världen.

Per Morberg har släppt fem kokböcker, en stekhäll, sitt eget vin och jaktkläder samt gevär.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.