Snoop Doggs film när han togs av polisen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Snoop Dogg.
Foto: Sven Lindwall
Foto: Anna Svanberg

Snoop Dogg togs av polis efter en spelning i Uppsala i natt och misstänks för ringa narkotikabrott.

Nu ilsknar den amerikanske rapparen på sociala medier - och bojkottar Sverige.

– Det är rasprofilering, säger hiphop-artisten i en video på Instagram.

Arrangören tycker att polisens agerande är anmärkningsvärt.

Snoop Dogg färdades i en bil i utkanten av Uppsala i går kväll efter sin konsert.

Polisen hade där anordnat en stickprovskontroll och stoppade ett antal bilar, bland annat bilen där Snoop Dogg färdades i.

– Han medtogs för kroppsvisitering. Det togs urinprov och han är misstänkt för ringa narkotikabrott, sade Marcus Svensson, länsvakthavande befäl hos Uppsalapolisen.


LÄS MER: Snoop Dogg stoppad av polisen i Uppsala


Nu har Snoop Dogg filmat sig själv och lagt upp klipp på Instagram.

I ett av klippen sitter han i baksätet av en polisbil.

– De tar mig till stationen för att jag ska kissa i en kopp. Jag har inte gjort något, det enda jag gjort är att komma till det här landet, gjorde en konsert och nu måste jag åka till en polisstation. För ingenting, säger Snoop Dogg i klippet.

Han har även lagt upp en bild från konserten på Instagram:

"Till alla mina fans i Sverige, ni kan skylla på polisen att ni aldrig får se mig i ert vackra land igen det är alltid ett par idioter som förstör för alla andra tack", skriver han där.

Och i ett annat videoklipp säger han:

– Jag är på polisstationen nu och de håller på att skriva en rapport. Det är rasprofilering, de kom och tog mig ur min bil.

Men Christer Nordström, presstalesperson för polisen i Uppsala, slår i från sig anklagelserna.

– Det är struntprat. Det har ingenting med rasism att göra. Att han blev stoppad har ingenting med rasism att göra. Det är inte svensk polis, säger han.


LÄS MER: Snoop Dogg gillar GoT – av "historiska skäl" 


Tilltaget ska enligt polisen ha inträffat vid 23 på lördagskvällen.

Däremot råder inget reseförbud.

– Utredningen kan ta ett par veckor. Eftersom det handlar om misstanke för ringa narkotikabrott finns inget reseförbud, sade Marcus Svensson i natt.

Welcome Uppsala var en av arrangörerna för Snoop Doggs spelning, liksom Live Nation.

– Vi ger inga kommentarer till det, vi har bara hört att det hände efteråt. Men konserten var jättebra, Snoop gjorde ett jättebra gig, säger Jonas Curling, vd för Welcome Uppsala.

Arrangörerna ska inte ha märkt av något speciellt kring Snoop Dogg vid konserten.

– Nu är jag ingen expert på området men vad jag såg på honom så märkte jag inte det, säger Jonas Curling, och tillägger att det vore tråkigt om Snoop Dogg inte vill komma tillbaka.

Live Nation tror däremot inte att det handlade om någon vanlig stickprovskontroll.

"Vårt fokus är i första hand spelningen, den var superlyckad! Vad gäller det som hände efter spelningen är vår uppfattning att polisen riktat in sig på detta fordon och artisten specifikt, vilket såklart är anmärkningsvärt och inte första gången för Snoop i Sverige. Det hela är nu överspelat och vi hoppas att han kommer tillbaka till Sverige snart igen", skriver Kristofer Åkesson, pressansvarig för Live Nation, i ett sms.

Men polisen står fast vid att det var en stickprovskontroll.

– Vi har stoppat bilar, och en bil stoppades där han satt som en passagerare. Han stoppades vid en kontroll. Nu blev han ju stoppad, det är inga konstigheter med det. Vi stoppade många bilar, säger Christer Nordström.

Uppsalaspelningen uppges vara Snoop Doggs enda spelning i Sverige i år, och på söndagen ska Snoop Dogg uppträda på en festival i Georgien. Senast Snoop Dogg var i Sverige var i december i fjol.https://instagram.com/p/5me9P8P9L8/https://instagram.com/p/5mfVAIv9Mr/Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.