Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Snabba cash”-stjärnans förändring efter cancern

Fabian Bolin gästar ”Fråga doktorn”.Foto: SVT

För tre år sedan drabbades ”Snabba cash”-stjärnan Fabian Bolin av cancer och berättar nu om sina erfarenheter av att vara cancerpatient.  

I dag är han lyckligare än någonsin och är tacksam för sin sjukdom, för att han upplever att han fick rannsaka sitt liv efter diagnosen.

– Jag har förstått att jag styrts mycket i mina val och prioriteringar på grund av en väldigt låg eller icke existerande självälskan, säger han i SVT:s ”Fråga doktorn”. 

Fabian Bolin bodde i London och hade en framgångsrik karriär som investerare. Fem år tidigare hade han gjort en uppmärksammad roll i filmen ”Snabba cash”. 

Men under våren 2015, när han var 28 år gammal, började han märka av att allt inte stod rätt till. Han kände sig trött och trodde det handlade om utmattning. 

Ungefär en månad efter att Fabian Bolin noterat förändringen blev hans tillstånd plötsligt sämre, något han berättar om när han gästar ”Fråga doktorn” i SVT under måndagen. Det var under en flygresa från London till Sverige som Fabian fick stora smärtor. 

– På planet började jag uppleva en stor smärta här i bröstet, smärtan gjorde att det var svårt att andas, säger han i programmet. 

Akut till sjukhus

Väl framme på flygplatsen väntade hans föräldrar.

– Det första jag sa var jag måste åka till akuten för jag kan inte andas. 

På sjukhuset blev han omedelbart undersökt och scannad, två dagar senare kom beskedet som vände upp och ned på hela hans liv. 

– Jag hade fått akut lymfatisk leukemi. Då fick jag också reda på att jag skulle ta 900 dagar av cellgifter, berättar han i ”Fråga doktorn”. 

Trots beskedet kände Fabian Bolin ett lugn. Han beskriver det som ett harmoniskt tillstånd, mycket för att det var helt utom hans kontroll. 

Han säger att han tidigare upplevt att han strävat efter framgång och att det var en ständig jakt, men efter cancerbeskedet släppte han den biten. Och nu säger han att cancern är det bästa som hänt honom, för att han hittat sig själv längs vägen och lärt sig älska sig själv. 

Ändrades efter cancerbeskedet

– Jag har förstått det nu, det var inget jag förstod innan jag fick cancer. Jag har förstått att jag styrts mycket i mina val och prioriteringar på grund av en väldigt låg eller icke existerande självälskan. Det har gjort att jag sökt mig till karriärer och sammanhang där jag fått bekräftelse på olika sätt, säger han i programmet. 

Fabian Bolin har slutat med skådespeleriet och som investerare, i stället har han vigt sitt liv åt att starta upp det sociala nätverket WarOnCancer tillsammans med Sebastian Hermelin. Appen är till för att stötta cancerdrabbade och närstående.

Expressen har sökt Fabian Bolin.

https://www.instagram.com/p/4wS1tciNxI/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.