Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slutet för Wallander

SISTA GÅNGEN. Krister Henriksson är färdig med Kurt efter inspelningen av senaste filmen. "Det får räcka nu", säger han. Foto: Lasse Svensson
Inspelningen av den nya Wallander-filmen pågår för fullt i Ystad.
Huvudrollsinnehavaren Krister Henriksson vill göra allt bättre. Och sedan sluta.
- Jag är inte alls nöjd med de tidigare filmerna, säger han.

FAKTA

Bli statist i nästa Wallander:


Besök http://www.wallanderstatist.se och registrera dig. Produktionsbo-laget bakom filmerna om Kurt Wallander söker statister fortlöpande. Inspelningar av totalt fem nya filmer pågår till december.

Skytten utspelar sig i kriminalitetens undre gängvärld och handlar om en ung prickskytt som oväntat slår till mot polisen och sprider skräck i Ystad.
Krister Henriksson, 62, gör återigen rollen som kommissarie Kurt Wallander. I rollistan återfinns även Örjan Ramberg, 60, och Stefan Sauk, 53.

Mer vapen

- Det är en film med mer action än tidigare. Inte så mycket stillsamt drama. Det väcker barnsligheten i mig att springa omkring med en pistol och skjuta, säger Krister Henriksson.

Påkostad film

Inspelningarna äger rum i Ystad och Malmö och kommer att pågå en månad framöver.
Filmen har en budget på 15 miljoner kronor och regisseras av Agneta Fagerström-Olsson.
Efter Skytten återstår 4 av totalt tretton Wallander-filmer på Krister Henrikssons kontrakt.
- Jag valde att göra fler filmer för att jag inte alls var nöjd med de tidigare vi gjorde. Jag ville göra allt bättre och få in rutinen, säger han.

Sista gången

Men efter att kontraktet går ut är det slutpatrullerat - för alltid. Krister Henriksson kommer inte att återvända i rollen som Kurt Wallander.
- Jag känner att jag har gjort klart min Kurt efter de här filmerna. Det får räcka nu. Jag vill vara lite ledig och sedan satsa på att komma tillbaka på teaterscenen i stället, säger han.
Skytten släpps direkt på dvd i början av december. Inspelningen av nästa Wallander-film, "Dödsängeln", inleds i Ystad under sommaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!