SISTA GÅNGEN. Krister Henriksson är färdig med Kurt efter inspelningen av senaste filmen. "Det får räcka nu", säger han. Foto: Lasse Svensson
SISTA GÅNGEN. Krister Henriksson är färdig med Kurt efter inspelningen av senaste filmen. "Det får räcka nu", säger han.  Foto: Lasse Svensson

Slutet för Wallander

Publicerad
Uppdaterad
Inspelningen av den nya Wallander-filmen pågår för fullt i Ystad.
Huvudrollsinnehavaren Krister Henriksson vill göra allt bättre. Och sedan sluta.
- Jag är inte alls nöjd med de tidigare filmerna, säger han.
Skytten utspelar sig i kriminalitetens undre gängvärld och handlar om en ung prickskytt som oväntat slår till mot polisen och sprider skräck i Ystad.
Krister Henriksson, 62, gör återigen rollen som kommissarie Kurt Wallander. I rollistan återfinns även Örjan Ramberg, 60, och Stefan Sauk, 53.

Mer vapen

- Det är en film med mer action än tidigare. Inte så mycket stillsamt drama. Det väcker barnsligheten i mig att springa omkring med en pistol och skjuta, säger Krister Henriksson.

Påkostad film

Inspelningarna äger rum i Ystad och Malmö och kommer att pågå en månad framöver.
Filmen har en budget på 15 miljoner kronor och regisseras av Agneta Fagerström-Olsson.
Efter Skytten återstår 4 av totalt tretton Wallander-filmer på Krister Henrikssons kontrakt.
- Jag valde att göra fler filmer för att jag inte alls var nöjd med de tidigare vi gjorde. Jag ville göra allt bättre och få in rutinen, säger han.

Sista gången

Men efter att kontraktet går ut är det slutpatrullerat - för alltid. Krister Henriksson kommer inte att återvända i rollen som Kurt Wallander.
- Jag känner att jag har gjort klart min Kurt efter de här filmerna. Det får räcka nu. Jag vill vara lite ledig och sedan satsa på att komma tillbaka på teaterscenen i stället, säger han.
Skytten släpps direkt på dvd i början av december. Inspelningen av nästa Wallander-film, "Dödsängeln", inleds i Ystad under sommaren.
Joakim Gerhardsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag