Slänger sig i älven – efter juryns reaktion

Fredrik Lundman sticker ut i årets ”Idol” med sin look.
Foto: TV4
Han imponerar också stort på juryn.
Foto: TV4
Starka reaktioner efter Fredrik Lundmans sångnummer.
Foto: TV4
Efter guldbiljetten hoppar Fredrik Lundman ner i vattnet.
Foto: TV€
Och tvingas sedan soltorka.
Foto: TV4

Countryfantasten Fredrik Lundman är kanske inte den typiska ”Idol”-deltagaren.

Men i måndagens avsnitt tar han både juryn med storm, hoppar i vattnet med kläderna på och kommer med en uppmaning till alla som utsatts för mobbning:

– Det är bara de som mobbar som är avundsjuka på att ni har något unikt som inte de har. Så stå upp för er, det kommer hjälpa er i framtiden.

När ”Idol” drar vidare till Umeå för att hitta talanger i norr är 29-åriga Fredrik Lundman en av de som snabbt sticker ut. Klädd i boots och cowboyhatt tar han country-looken till det yttersta.

– Where is my stool?, är ”Idol”-deltagarens första ord när han kliver in framför juryn som direkt reagerar på Piteåbons utstrålning.

– Mitt största mål i live är att visa Sverige vad countrymusik är. Jag ska bli världens största countryartist om det finns ingenting som stoppar mig, menar han själv.

Går emot juryns avrådan

När han sedan framför ”Unchained Melody” av Righteous Brothers golvar han juryn med sin stämma och får gå därifrån med en guldbiljett.

– Jag lovade någon nisse där ute att om det skulle gå bra skulle jag hoppa i plurret med kläderna på, säger han till juryn, som avråder honom från att hålla det löftet.

Fredrik Lundman håller dock sitt ord och slänger sig i Umeälvens kyliga vatten och får sedan soltorka i vårsolen.

Kisthi Tomita menar att det är et ”halleluja-moment”.
Foto: TV4
Fredrik Lundman berättar också om hur han länge utsatts för mobbning.
Foto: TV4

Berättar om mobbningen 

Men Fredrik Lundman visar också upp en mer personlig sida när han berättar om hur han hela livet har blivit mobbad.

– Jag har klätt mig så här nästan hela mitt liv och jag har varit mobbad i plugget för att jag klädde mig som jag gjorde, för att jag sa det jag gjorde, för att jag skulle bli den jag ville bli. Det har inte ändrats än i dag, det har blivit en spark i arslet att gå vidare och visa dem att ni ska få se.

Han har också ett budskap till andra som blir mobbade:

– Så till alla ni som är utsatta, det är inte er det är fel på. Det är bara de som mobbar som är avundsjuka på att ni har något unikt som inte de har. Så stå upp för er, det kommer hjälpa er i framtiden. 

Lana övervinner scenskräcken: ”I trans”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.