Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slaget mot Benjamin – får inte göra segernumret

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: SIMONE SYVERSSON / STELLA PICTURES

Benjamin Ingrosso tvingas ändra sitt nummer i Eurovision Song Contest – upplägget under Melodifestivalen bröt mot de internationella reglerna.

På lördagen övar han med nya livekörer – samtidigt meddelar han att systern Bianca Ingrosso inte kommer vara på plats och stötta. 

– Det är mycket som händer i bakgrunden, som folk inte tänker på, säger Benjamin Ingrosso. 

Benjamin Ingrosso tvingas ändra i sitt nummer.

Under Melodifestivalen använde han sig av förinspelade körer under vissa partier i ”Dance you off” – men i Eurovision är det inte tillåtet.

– Det är ju Eurovision-regler. Vi har olika regler i Melodifestivalen och Eurovision, säger Karin Gunnarsson, delegationschef under Eurovision Song Contest. 

I stället för två körsångare är Benjamin Ingrosso nu uppbackad av fem sångare.

– De kör alla stämmor och körer som vi hade på tracks. Vi tycker att det känns lite mer live, vilket jag tycker är kul, säger Benjamin Ingrosso. 

 

LÄS MER: Eurovision Song contest 2018: Allt du behöver veta om tv-tiderna och låtarna 

 

Bianca kan inte komma till finalen

Bland annat finns ett moment i låten då körsången körs genom en så kallat vocoder-effekt – det görs numera live, och en ljudtekniker är ansvarig för att se till att ljudeffekten fungerar som den ska. 

– Det är mycket som händer i bakgrunden, som folk inte tänker på, säger Benjamin Ingrosso. 

Medan Benjamin Ingrosso repar nere i Lissabon på lördagen har systern Bianca ett influencer-evenemang i Stockholm – där berättar hon för Expressens reporter att hon har svårt att få tag på flygbiljetter ner till Lissabon.

– Det är klart jag vill åka och stötta Benjamin, säger hon. 

 

LÄS MER: Pernillas miss – kan inte stötta Benjamin i finalen

 

Benjamin Ingrosso har ställt in sig på att systern inte dyker upp på semifinalen. 

– Jag tror inte att hon ska komma, just på grund av att det inte fanns tillräckligt med flygbiljetter. Men för mig är det kul bara folk tittar på tv. Jag kommer ändå inte ha asmycket tid att hänga med folk som kommer hit och stöttar mig, säger Benjamin Ingrosso. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.