Skvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅNSkvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Skvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump Foto: CNP / POLARIS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGESDonald Trump Foto: CNP / POLARIS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Donald Trump Foto: CNP / POLARIS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES

Skvallertidning stoppade sexrykte om Trump – betalade kvarts miljon

Publicerad

Skvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt vid Trump tower motsvarande drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv, rapporterar New Yorker och AP.

National Enquirer ska ha köpt ett påstående om att Trump på 1980-talet ska ha fått barn med en anställd – sen ”begravde” tidningen berättelsen.

Både New Yorker och nyhetsbyrån AP skriver att National Enquirers ägare American Media Inc betalade 30 000 dollar, motsvarande drygt en kvarts miljon svenska kronor, till en dörrvakt vid Trump tower.

Utbetalningen, som gick till en Dino Sajudin, ska ha gjorts i slutet av 2015, enligt AP och New Yorker.

Sajudin hävdade då för National Enquirer att Donald Trump, i slutet på 1980-talet, ska ha fått barn med en av sina anställda. National Enquirer köpte då rättigheterna till nyheten exklusivt – för att begrava den, enligt uppgifterna.

National Enquirer är en av de största kändis- och skvallertidningarna i USA.

”Allmänheten ska få veta det”

Ronan Farrow, som skrivit texten i New Yorker, säger till CNN att ordern att stoppa påståendet kom från David Pecker, publisher på National Enquirer och vän till Donald Trump.

– Det här är de mäktigaste personerna i landet, som har makten att tysta och ändra nyheterna. Jag tycker att allmänheten ska få veta det, säger Farrow till CNN.

Vidare rapporteras att American Media Inc ska ha betalt drygt 1,2 miljoner kronor till den tidigare Playboy-modellen Karen McDougal i augusti 2016. Det för att stoppa spridningen av uppgifter om hennes nio månader långa affär med Trump, skriver CNN.

Trump har nekat till att ha haft en affär med McDougal.

– I nuläget känns det som om jag inte kan prata om någonting utan att få problem. Jag törs inte ens nämna hans namn, har Karen McDougal sagt om den påstådda affären.

FBI har genomfört räd hos Trump

Sen tidigare anklagas Donald Trump dessutom för att ha betalat porrskådespelaren Stephanie ”Stormy Daniels” Clifford för hennes tystnad.

måndagen genomförde FBI en räd på Trumps kontor, enligt New York Times var de på jakt efter uppgifter om betalningar till Karen McDougal och Stormy Daniels.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag