Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skvallertidning stoppade sexrykte om Trump – betalade kvarts miljon

Skvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump Foto: CNP / POLARIS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES

Skvallertidningen National Enquirer betalade en dörrvakt vid Trump tower motsvarande drygt 250 000 kronor för att stoppa uppgifter om Donald Trumps sexliv, rapporterar New Yorker och AP.

National Enquirer ska ha köpt ett påstående om att Trump på 1980-talet ska ha fått barn med en anställd – sen ”begravde” tidningen berättelsen.

Både New Yorker och nyhetsbyrån AP skriver att National Enquirers ägare American Media Inc betalade 30 000 dollar, motsvarande drygt en kvarts miljon svenska kronor, till en dörrvakt vid Trump tower.

Utbetalningen, som gick till en Dino Sajudin, ska ha gjorts i slutet av 2015, enligt AP och New Yorker.

Sajudin hävdade då för National Enquirer att Donald Trump, i slutet på 1980-talet, ska ha fått barn med en av sina anställda. National Enquirer köpte då rättigheterna till nyheten exklusivt – för att begrava den, enligt uppgifterna.

National Enquirer är en av de största kändis- och skvallertidningarna i USA.

”Allmänheten ska få veta det”

Ronan Farrow, som skrivit texten i New Yorker, säger till CNN att ordern att stoppa påståendet kom från David Pecker, publisher på National Enquirer och vän till Donald Trump.

– Det här är de mäktigaste personerna i landet, som har makten att tysta och ändra nyheterna. Jag tycker att allmänheten ska få veta det, säger Farrow till CNN.

Vidare rapporteras att American Media Inc ska ha betalt drygt 1,2 miljoner kronor till den tidigare Playboy-modellen Karen McDougal i augusti 2016. Det för att stoppa spridningen av uppgifter om hennes nio månader långa affär med Trump, skriver CNN.

Trump har nekat till att ha haft en affär med McDougal.

– I nuläget känns det som om jag inte kan prata om någonting utan att få problem. Jag törs inte ens nämna hans namn, har Karen McDougal sagt om den påstådda affären.

FBI har genomfört räd hos Trump

Sen tidigare anklagas Donald Trump dessutom för att ha betalat porrskådespelaren Stephanie ”Stormy Daniels” Clifford för hennes tystnad.

måndagen genomförde FBI en räd på Trumps kontor, enligt New York Times var de på jakt efter uppgifter om betalningar till Karen McDougal och Stormy Daniels.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!