Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skriftligt avtal klart i TV4-konflikten

1,6 miljoner kunder har i över en veckas tid varit utan TV4.Foto: /IBL
Alla Comhem-kunder ska få tillbaka kanalerna någon gång i helgen.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en muntlig överrenskommelse mellan Comhem och TV4 om sändningsrättigheterna är parterna nu även överens om ett skriftligt avtal, uppger kanalen i sin nyhetssändning på lördagskvällen.

TV-bråket mellan Tele2-ägda Comhem och Telia-ägda TV4 såg ut att fortsätta över jul fram till att parterna nådde ett muntligt avtal på fredagskvällen.

Sent på lördagen uppgav TV4 att man även är överens om ett skriftligt avtal.

Redan på fredagen stod det klart att de drygt 1,6 miljoner Comhem- och Boxerkunder som fått TV4-kanalerna nedsläckta skulle få tillbaka kanalerna någon gång under helgen.

– Det har varit tuffa men konstruktiva förhandlingar under eftermiddagen och kvällen. Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More, uppgav TV4:s vd Casten Almqvist i ett pressmeddelande på fredagskvällen.

Löftet i TV4:s nyhetssändning 

”Jag är oerhört glad över att vi äntligen har nått en muntlig överenskommelse med TV4”, menade samtidigt Tele2-koncernerns vd Anders Nilsson i ett eget pressmeddelande.

Konflikten har haft sin grund i de så kallade OTT-rättigheterna, det vill säga rättigheter att visa TV-kanalerna på digitala plattformar.

I TV4:s sena nyhetssändning på lördagen uppgav man att Comhems kunder kunde vänta sig få tillbaka TV4-kanalerna inom ”ett par timmar”.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.